Sollicitatie-procedure voor werkgevers danig bekort door Banenmarkt in Excelsior stadion

Drie partijen in Kralingen-Crooswijk hebben elkaar gevonden, Moeders met Talent, WerkWinkel Rotterdam en Excelsior4All (maatschappelijke organisatie van s.b.v. Excelsior). Ze organiseren gezamenlijk de Banenmarkt genaamd ‘Op weg naar Succes’ in het Excelsior stadion op vrijdag 30 oktober. Op die dag kunnen de werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerksters er heel snel achter komen of zij wel of niet oog in oog staan met een geschikte kandidaat.

Mia Wilsterman van Moeders met Talent bracht het balletje aan het rollen en dat zal mvo manager Niels Redert van Excelsior4All hebben aangesproken. Mia wil dat haar training van vrouwen voor de arbeidsmarkt succes heeft. Dus worden de vrouwen na afloop van de training niet aan hun lot overgelaten maar ‘voor de leeuwen gegooid’. Ze gaan zich presenteren aan geïnteresseerde werkgevers – op de Banenmarkt.

Niels Redert van Excelsior4All brengt ‘zijn’ vrouwen in. Die hebben deelgenomen aan het het programma ‘Talentontwikkeling = Topsport’ en Hanneke Grootenboer van Werkwinkel Rotterdam schuift die vrouwen naar voren die echt toe zijn aan betaald werk – na langere tijd, tot tevredenheid van hun opdrachtgevers, vrijwilligerswerk te hebben gedaan. Hanneke Grootenboer is ook directeur van de Vrijwilligerswinkel Kralingen- Crooswijk.

De drie partners 'Op weg naar Succes' in het Excelsior stadion (Woudestein), v.l.n.r. Mia Wilsterman, Niels Redert en Hanneke Grootenboer.

De drie partners ‘Op weg naar Succes’ in het Excelsior stadion (Woudestein), v.l.n.r. Mia Wilsterman, Niels Redert en Hanneke Grootenboer.

Groot aanbod
De samenwerking ziet er veelbelovend uit. De bundeling van krachten leidt tot een aanzienlijk aanbod van gemotiveerd personeel. De werkgevers worden benaderd en uitgenodigd voor de Banenmarkt op 30 oktober. En als ze geïnteresseerd zijn, hebben ze één of meerdere profielen van de kandidaten bij zich. Die profielen worden hen tijdig toegezonden. Dus geen sollicitatiebrieven met referenties, maar documenten waarin door de betrokken drie organisatoren een goed en juist beeld wordt gegeven van de kandidaten – op grond van opgedane ervaringen. De vrouwen ontvangen uiteraard een overzicht van de vacatures. Rest nog de persoonlijke ontmoeting – op 30 oktober, in het Excelsior stadion.

Coaching
En als het tot een ‘match’ komt, worden de dames weer niet aan hun lot overgelaten. Een half jaar, minimaal, ‘coaching on the job’ volgt, uiteraard in overleg met de werkgever. Detachering, gedurende een zekere periode, is ook mogelijk

Mia Wilsterman: “Mijn dames staan te trappelen en de werkgevers hoeven niet de hoofdprijs te betalen”.

Niels Redert: “Als de Banenmarkt een succes wordt, gaan we dit vaker doen in de businessruimte van het Excelsior stadion. Mooie plek toch?”

Hanneke Grootenboer: “Wij hebben het voorwerk al gedaan, Dat scheelt heel veel tijd bij een sollicitatie”.

WerkWinkel Rotterdamwwrotterdam zijbanner
WerkWinkel Rotterdam komt voort uit Vrijwilligerswinkel Kralingen- Crooswijk Directeur van de Vrijwilligerswinkel Hanneke Grootenboer weet dat er vrouwen zijn die graag een echte baan willen en door hun vrijwilligerswerk hebben laten zien dat goed aan te kunnen. Vandaar dat nu WerkWinkel Rotterdam in het leven is geroepen. Zie: www.werkwinkelrotterdam.nl

Moeders met Talent
Stichting Moeders met Talent biedt vrouwen onder meer de workshop ‘Arbeidsmarkt’, gekoppeld aan een training van zes weken. Mia Wilsterman van Moeders met Talent weet na de workshop ‘Arbeidsmarkt’ precies waartoe de deelneemsters in staat zijn. Zie: www.moedersmettalent.nl en www.facebook.com/pages/Moeders-met-Talent

Excelsior4All
Het programma ‘Talentontwikkeling = Topsport’ is een 10-weekse training waarin vrouwen kunnen werken aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Alle workshops worden verzorgd door vrouwelijke professionals die vrijwillig hun kennis en expertise met de deelnemers komen delen. De training wordt wekelijks afgesloten met diverse sporten. Niels Redert van Excelsior4All heeft gedurende de anderhalf jaar dat het programma loopt, al heel wat vrouwen zien ‘doorstromen’. Zie: www.sbvexcelsior.nl/excelsior4all

Banenmarkt Op weg naar Succes!

Datum: vrijdag 30 oktober 2015
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: business ruimte van Excelsior stadion Honingerdijk 110
Rotterdam (Kralingen)

Werkgevers die zich willen aanmelden en/of vragen hebben over dit evenement, kunnen mailen naar: info@werkwinkel.nl of bellen tijdens kantooruren naar: 010-4414050.