Excelsior boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen. In eigen stadion werd De Graafschap met 3-0 verslagen. Komend weekend is er geen voetbal in de Eredivisie vanwege interlandvoetbal. Daarna gaat Excelsior op zaterdag 12 september op bezoek bij PEC Zwolle en een week later komt Ajax naar Rotterdam.

Na een tegenvallende eerste helft, kon er na de rust al snel gejuicht worden in het vrijwel uitverkochte Stadion Woudestein. Aanvoerder Sander Fischer kopte een vrije trap binnen en zette Excelsior op voorsprong. Een half uur voor tijd verdubbelde invaller Brandley Kuwas de score, door een prachtig afstandsschot vanaf de rechterkant. Diezelfde Kuwas legde vijf minuten voor tijd de bal af op Daryl van Mieghem, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Vertrouwen
Fons Groenendijk was niet tevreden over de eerste helft: ,,We speelden nerveus, maakten geen goede keuzes aan de bal en toonden te weinig initiatief en lef”. Over de tweede helft was hij uiteraard tevreden: ,,We hebben mooie goals gemaakt en we hebben verdiend gewonnen. Deze overwinning geeft vertrouwen en dat hebben we nodig”, aldus de hoofdtrainer van de Kralingse eredivisionist.

Na twee nederlagen en een gelijk spel kwam de overwinning op De Graafschap uiteraard als geroepen. De laatste overwinning van Excelsior dateerde van 1 maart van dit jaar. Groenendijk: ,,We moeten ons geen complex laten aanpraten, maar we werden natuurlijk regelmatig herinnerd aan die datum. Daarom is het lekker dat we gewonnen hebben, dat moet ons vertrouwen geven in de aanloop naar de komende wedstrijden”.

Aanvoerder Sander Fischer kopte vlak na de rust de 1-0 binnen namens Excelsior tegen De Graafschap. Foto: Jan den Breejen

Aanvoerder Sander Fischer kopte vlak na de rust de 1-0 binnen namens Excelsior tegen De Graafschap. Foto: Jan den Breejen

Naar Zwolle
Het eerstvolgende duel is de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op zaterdag 12 september. Supporters die mee willen naar deze uitwedstrijd kunnen zich opgeven via info@sbvexcelsior.nl. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 20 september. Dan komt Ajax naar Stadion Woudestein. Dit duel is inmiddels uitverkocht. Wel is het nog mogelijk om een seizoenkaart aan te vragen via www.excelsiortickets.nl. Komende donderdag oefent Excelsior overigens tegen FC Den Bosch. Het treffen met de club uit de Jupiler League begint om 14.00 uur en wordt gespeeld op het terrein van BVV Barendrecht aan de Dierensteinweg 12 in Barendrecht.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)