Beste buren;

Wij zijn een aantal bezorgde bewoners van de Gerdesiaweg, Van der Leckestraat en Marinus van der Stoepstraat. Samen met de Frits Ruysstraat maken onze woningen deel uit van het naoorlogse plan Herbouw Kralingen-West. Waarom maken wij ons zorgen?
Op 23 juli hebben wij van Woonstad hebben een brief ontvangen. Woonstad heeft sloop- of renovatieplannen, voor de woningen waar in wij wonen.
Onze woningen zijn niet nieuw maar we hebben mooie binnentuinen, wonen aan de rand van het centrum met metrostation Gerdesiaweg om de hoek.

De winkelstraten Vlietlaan en de Lusthofstraat, Oostelijk zwembad en sporthal Kralingen zijn op loopafstand. En vlakbij het Kralingse bos, het mooiste park van Nederland. We wonen betaalbaar op een A-locatie!

Kijk wat Woonstad in Nieuw Crooswijk, in Jaffa aan de Sophiakade, Ommoordsestraat en Catharinastraat of in de Palestinastraat, is gebeurd. Daar moesten goede betaalbare woningen plaats maken nieuwe dure woningen met nieuwe dure bewoners. Wij denken dat Woonstad dezelfde plannen heeft met onze woningen. Slopen en dure nieuwbouw of renovatie en dure huren vanaf € 1.000,-, die wij niet kunnen betalen. De brief van Woonstad belooft niet veel goeds.

Een andere mooie, grotere, betaalbare woning in Kralingen of Rotterdam? Vergeet het maar, er zijn helemaal geen mooie, grotere, betaalbare woningen beschikbaar! Kijk zelf maar op Woonnet: www.woonnetrijnmond.nl. De kans is groot dat we door Woonstad in een woning met een hogere huur en op een slechtere locatie worden gedumpt.

Daarom beleggen wij, bezorgde bewoners, een buurtinformatiebijeenkomst in de gemeenschappelijke tuin op zondag 20 september om 12:00.
Neem een stoel mee en we zullen letten op 1,5 m afstand!
Contactpersoon van de bezorgde bewoners: Adrie Braber: telnr. 06 55 96 30 06

Waarom rampzalige sloop- en renovatieplannen in Rotterdam?

Omdat VVD-wethouder Bas Kurvers liever mensen in Rotterdam ziet wonen die een hypotheek van 500.000 euro in namiddag op tafel kunnen leggen dan Rotterdammers die dat niet kunnen. In Rotterdam zijn sinds 2004 al 30.000 betaalbare woningen gesloopt.

Maar Kurvers wil nog meer. Hij is als een veelvraat bezig met een rampzalig plan om in Rotterdam nog eens 12.000 goede en betaalbare woningen te slopen. Je houdt het niet voor mogelijk! In een tijd dat er zoveel woningen tekort zijn. Zeker betaalbare woningen. Waar gaan onze kinderen wonen of de lerares of de brandweerman?

Huurbescherming

Wij huurders hebben rechten, een daarvan is huurbescherming. Dat betekent dat de verhuurder Woonstad niet zo maar alles mag doen. Als we niet willen verhuizen kan Woonstad ons niet dwingen. Dat is precies wat in de Tweebosbuurt op Rotterdam-Zuid is gebeurd. Bas Kurvers wil samen met verhuurder Vestia 535 goede en betaalbare woningen slopen om plaats te maken voor 375 peperdure woningen. De bewoners hebben zich met succes het sloopplan van Bas Kurvers weten tegen te houden.

Op de buurtinformatiebijeenkomst zal de organizer van de Tweebosbuurt, Menno Jansen aanwezig zijn om vragen van u te beantwoorden.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.