Woensdag 25 oktober 1854 om ongeveer kwart over elf  ’s ochtends is een van de beroemdste historische momenten in de geschiedenis van de oorlog. Het gebeurde in de Slag bij Balaklava tijdens de Krimoorlog (oktober 1853 – februari 1856). Dat was een conflict, uitgevochten tussen het keizerrijk Rusland, en een alliantie van het Tweede Franse Keizerrijk, het Britse Rijk en het Ottomaanse Rijk (≈ Turkije) … . De oorlog maakte deel uit van de langlopende strijd tussen de Europese grootmachten om invloed op grondgebied van het in verval rakende Ottomaanse Rijk uit te oefenen. De gebeurtenis was de stormaanval van de brigade lichte cavalerie van de Engelsen. Die werden door de Russen tot en met de laatste man en het laatste paard neergemaaid. De charge is vooral bekend geworden door de woorden van de Franse maarschalk Pierre Bosquet: ‘C’est magnifique, mais ce n’est pas la guerre, c’est de la folie’: “Het is prachtig, maar het is niet oorlog, het is dwaasheid’. (uit Wikipedia)

19 september 2023, vandaag, de dag waarop deze Ster verschijnt. Ik voorspel hierbij dat het demissionaire kabinet binnenkort de verkiezingen die voorzien waren voor 22 november uitstelt, en dat in een verre toekomst geschiedschrijvers zullen ontdekken dat deze beslissing vooral ingegeven was door Hugo de Jonge, Woppe Hoekstra en influencers als Sywert van Lienden. [‘Wat zijn influencers voor een mysterieuze wezens? En waarom zijn ze zo belangrijk? Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk; namelijk zichzelf. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven!’ Overgenomen van ‘100% Leiden’] (illustratie) Charge of the Light Brigade – Richard Caton Woodville – Wikimedia Commons.

Woensdag 13 september 2023 ongeveer kwart voor tien ‘avonds gebeurde in de uitzending van Nieuwsuur op NPO2 iets dat verdient een van de beroemdste historische momenten in de geschiedenis van de Nederlandse televisie tv te worden. Niko Koffeman, medeoprichter van de Partij voor de Dieren en fractievoorzitter in de Eerste Kamer, zei dat het onderzoek naar vermeende integriteitsschendingen door partijleider Esther Ouwehand doorgaat en geen kant te kiezen in de ruzie tussen Ouwehand en het bestuur, maar hij uitte wel kritiek op de werkwijze van de fractievoorzitter. Volgens Koffeman dreigt de vernieuwing binnen de partij te worden teruggedraaid “als de partijleider weer alle macht naar zichzelf wil trekken”. Nooit eerder heb ik meegemaakt hoe een serieuze en deskundige televisie-interviewer geen enkel verstandig woord wist  los te krijgen uit zijn gesprekspartner als die avond.  (Ik schrijf dit bericht mede op basis van site van NPO)

19 september 2023, vandaag, de dag waarop deze Ster verschijnt. Ik voorspel hierbij dat het demissionaire kabinet binnenkort de verkiezingen die voorzien waren voor 22 november uitstelt, en dat in een verre toekomst geschiedschrijvers zullen ontdekken dat deze beslissing vooral ingegeven was door Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra en influencers als Sywert van Lienden. (‘Wat zijn influencers voor mysterieuze wezens? En waarom zijn ze zo belangrijk? Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk; namelijk zichzelf. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven!’ Overgenomen van ‘100% Leiden’)

Hugo Verbrugh


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.