Sterbezorger Beer Pijpker wenst u wel het allerbeste maar komt niet langs voor de ‘nieuwjaarsfooi’. Hij laat De Ster het volgende weten:

‘De beenspieren zijn goed getraind op de vele trappen, in de portieken van mijn wijk. In plaats van de bekende nieuwjaarsfooi wil ik een kaartje bijvoegen: Uw bezorger van de Ster wenst u een goed nieuwjaar. Dit jaar krijgt u geen bezoek van mij of mijn voorgangster, mijn dochter. In plaats van de nieuwjaarsfooi vraag ik u een bijdrage te geven aan Serious Request door te doneren via de link www.kominactie.nl/fietstaxicentrale. Met twee fietstaxi’s van de Fietstaxicentrale rijden wij 23 en 24 december vanaf de Coolsingel naar het glazen huis in Leeuwarden.

Met groet, Beer Pijpker

Van de Fietstaxicentrale ontving De Ster onderstaand persbericht:

Chauffeurs fietstaxicentrale fietsen voor Serious Request
Bijna 260 km non-stop fietsen in estafettevorm. Dat is de manier waarop tien chauffeurs van de Fietstaxicentrale geld inzamelen voor Serious Request 3FM. Het publiek kan op allerlei manieren meedoen. Door een stukje mee te reizen en per kilometer geld te doneren, bijvoorbeeld. Op maandagochtend 23 december zijn twee fietstaxi’s gestart vanaf de Coolsingel in Rotterdam. Als alles volgens plan gaat komt het team 26 uur later aan op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Sanitair
Het ingezamelde geld is bestemd voor het Rode Kruis. Het geld wordt besteed om de kindersterfte door diarree terug te dringen over de hele wereld. Het Rode Kruis helpt door voorlichting, zeep, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

fietstaxi

(foto:) Beer Pijpker wordt ‘gelanceerd’ door Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen.

Vier manieren
De Fiettaxicentrale heeft vier manieren bedacht waarop mensen geld kunnen doneren. Via de website kunnen ze kiezen: meerijden met de fietstaxi op een stukje van de route – een bedrag per kilometer doneren – een reclame-uiting op de fietstaxi sponsoren – geven tijdens de collecte in de grote steden op de route.

Route
De fietstaxi doet de volgende plaatsen aan: Rotterdam, Gouda, Woerden, Utrecht, Amersfoort, Nijkerk, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Zwolle, Hasselt, Steenwijk, Wolvega, Heerenveen, Akkrum en Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op www.kominactie.nl/fietstaxicentrale

Fietstaxicentrale
De Fietstaxi vervoert al bijna tien jaar toeristen, zakenmensen en Rotterdammers in Rotterdam en sinds deze zomer ook in Delft. De Fietstaxi biedt een duurzame en groene manier van vervoer binnen deze drukke steden. De chauffeurs van de Fietstaxi zetten zich vrijwillig in voor deze actie.

(ingezonden mededeling Fietstaxicentrale, www.fietstaxicentrale.nl)