Aan De Ster krant die op dinsdag 15 december zou worden gedrukt was al veel werk verricht, zowel redactioneel als commercieel. Zondag 13 december sijpelde het nieuws door dat de regering harde maatregelen overwoog tegen de oprukkende covid-19. Die avond nog meldde de eerst (grote) adverteerder zich af.

In de loop van maandagochtend 14 december gaven veel adverteerders al te kennen dat in het geval van de aankondiging door de minister-president van een ‘harde’ (en geen ‘intelligente’) lockdown de advertentie niet door zou gaan. De kans daarop leek zeer groot, dus werd omstreeks het middaguur al het besluit genomen De Ster niet te laten drukken. Vervolgens moesten alle adverteerders die we nog niet gesproken hadden worden gebeld of gemaild, om hen daarvan op de hoogte te stellen. Geen enkele adverteerder gaf toen een alternatief aan. Het besluit over de lockdown hing kennelijk te kort in de lucht.

Iedereen weet het nu, de lockdown is begonnen (die is ergens goed voor, dat is duidelijk). Van de opbrengst van advertenties worden de drukker en de bezorgers, enz. betaald. Door de afzeggingen bleef er onvoldoende over. Daarom geen drukorder en de bezorgers werden afgebeld.

Maandagavond konden wij niet goed en snel schakelen naar het in de krant aangeven van alternatieve en digitale commerciële mogelijkheden (bezorgen, afhalen), voor zover winkeliers die zouden willen. Of dat alsnog kan, is de vraag. We gaan het proberen.

Ster-directie


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.