Toen De Ster op dinsdag 29 november was gedrukt en de bezorging moest worden geregeld, besloot ik eerst mijn huisarts te bezoeken. In de tweede helft van de voorgaande week had ik regelmatig last van pijn ‘op de borst’. Op de dag van de productie van de krant, maandag 28 november, bleven de pijnaanvallen weg. Ik dacht al dat het iets voorbijgaands was. Echter, op dinsdag 29 november kwamen de pijnaanvallen terug en ik voelde ook pijn in beide armen. Het was dus zaak om naar de mening van mijn huisarts te vragen. Gelukkig kon mijn zoon mij naar de huisartsenpraktijk brengen.

De huisarts luisterde naar mijn hart, met mijn bloeddruk en haar consigne was: meteen naar de zgn. Eerste Hart Hulp van het Sint Franciscus Gasthuis (SFG). Mijn zoon bracht mij daarheen en daar werd ik aan de hartbewaking gelegd. Dat in afwachting van onderzoek d.m.v. katheterisatie. Vanwege drukte vond die pas plaats op donderdag 1 december. De uitkomst van het onderzoek: meerdere vernauwingen in de kransslagaders. De mogelijke behandelingen zouden worden besproken, opereren voor een bypass of stents plaatsen. Het werd dat laatste. Die behandeling zou vrijdag 2 december worden uitgevoerd in het Erasmus Medisch Centrum (EMC).

Ook in het EMC was het druk, zodat de behandeling pas zaterdagmiddag 3 december plaatsvond, door een team onder leiding van interventiecardioloog Van Mieghem. Op 3 plaatsen in de kransslagader zijn stents aangebracht. Daar waren ruim 2 uur achtereen ingespannen werk voor nodig. Dezelfde dag kon ik weer terug naar het SFG maar had het die nacht moeilijk. Ik werd wakker van de pijn in mijn borst. Nadien vernam ik dat dat, na de ingreep die ik had ondergaan, niet ongebruikelijk was. Zondag 4 december bleef de pijn weg en voelde ik mij prima. Op maandag 5 december kon ik naar huis.

Terugkijkend bewonder ik de professionaliteit en de vlotte gang van zaken in zowel het SFG als het EMC. Ik ben hartstikke dankbaar dat mijn kwaal zo, naar het zich laat aanzien, afdoend, is behandeld.

Na De Ster van 29 november stond de daaropvolgende Ster gepland voor 13 december. Die Ster is er niet gekomen. Ik had er gewoon de puf en de moed niet voor. Ook niet voor een volgende Ster op korte termijn. Ik wil wel verder met de geprinte versie van De Ster, maar niet op de voorheen gebruikelijke wijze. Naar mijn mening is teveel van mij afhankelijk. Ik zou graag willen samenwerken met een of meer personen, m/v, die een papieren krant ook nog zien zitten, die er zakelijk in wil(len) springen. De Ster is dat m.i. waard. Meld je aan, telefonisch: 0627-407492 of per e-mail, info@stervankralingen.nl, als je interesse hebt. Aan leeftijdsdiscriminatie doe ik niet.

Eeuwke Woldring / De Ster


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.