De rechter heeft een 57-jarige man veroordeeld in de zaak van de dode man in een drugslab in Rotterdam-Kralingen. De verdachte heeft geen medische hulp ingeroepen toen het slachtoffer in kritieke toestand verkeerde.

Het 31-jarige slachtoffer overleed in augustus 2019 aan een overdosis amfetamine. Hij hielp de verdachte bij het maken van de drugs. De man trappelde met zijn benen, rolde met zijn ogen, spuwde zwart gal en bloed en is uiteindelijk gestikt.

Volgens de rechter is er geen directe schuld van de verdachte aan de dood van het slachtoffer. Wel heeft hij verzuimd 112 te bellen. Achteraf is niet meer vast te stellen of dat levensreddend had kunnen zijn.

De Rotterdamse verdachte heeft eerder 42 maanden cel gekregen voor drugshandel. De rechter zegt dat als deze zaak, over het inroepen van medische hulp, tegelijk was behandeld met de drugszaak, de totale straf ook 42 maanden was geweest. Daarom wordt er nu geen aparte straf bovenop gedaan. Justitie had een maand cel voorwaardelijk gevraagd.
De verdachte was niet bij de rechtszaak aanwezig, hij verblijft in Kaapverdië. Hij heeft eerder verklaard dat hij zelf onder invloed was van amfetaminedampen en dat hij heeft geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.