Silver Screen Festival koppelt jong en oud

Jong en ouder – generatie dates – die samen naar de film gaan en in de pauzes praten over wat ze hebben gezien in relatie tot wat ze belangrijk vinden in het leven. Dat is de bedoeling van de eerste editie van het Silver Screen Festival, dat op donderdag 26 april plaatsvindt in filmtheater LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam. Het festival is louter  toegankelijk voor generatie dates: een 55-plusser met een 35-minner. De entree is gratis!

Oscarwinnaar
Vanaf 10.30 uur kunnen de generatie dates films zien als ‘Dr Knock’ met Omar Sy (uit ‘Les Untouchables’) als ongebruikelijke plattelandsarts, ‘Dorst’ met Simone Kleinsma en Oscarwinnaar ‘The Shape of Water’. Daarnaast gaan de koppels in gesprek met filmer en kunstenaar Willem Sluyterman van Loo over zijn werk waarin generaties een rol spelen. Ook gaan de generatie dates met elkaar in gesprek over de films die ze hebben gezien in relatie tot hun eigen dagelijks leven. Zien oud en jong elkaar staan? Wat verwachten ze van elkaar in tijden van voor- en tegenspoed? Hoe kunnen ze samen antwoorden bieden op de uitdagingen van ons land en de planeet?

Tickets
Gratis tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van filmtheater LantarenVenster, op vertoon van je generatie date! Dus een 55-plusser komt samen met een 35-minner en omgekeerd. Informatie: silverscreenfestival.nl

Art-Age
Het Silver Screen Festival is een initiatief van Art-Age, een stichting die culturele methodieken en strategieën voor intergenerationele samenwerking ontwikkelt. Het festival wordt ondersteund door het Albeda College Maatschappelijke zorg op zes locaties; Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie; Coalitie ERBIJ en de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo.

(ingezonden mededeling Art-Age)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.