De echoënde stem van de microfonist schalt door de straten. De meedogenloze snelheid zit in alle moleculen van het carbon, aluminium en staal dat over de Veerlaan voorbijraast. De zinderende opwinding hangt in de lucht. Het wielercircus komt weer naar Katendrecht. Op zondag 1 september wordt de Ronde van Katendrecht 2013 verreden. Het is voor de derde maal op rij een stedelijk evenement waarbij sport en cultuur elkaar ontmoeten. Een evenement, uniek in zijn soort en uniek voor Rotterdam.

De Ronde van Katendrecht is onderdeel van het Rotterdams Wielerweekend. Eerst vrijdag en zaterdag de World Ports Classic, de profkoers die de havensteden Rotterdam en Antwerpen verbindt. En zondag de legendarische ronde op de Kaap.

ronde-katendrecht

Katendrecht biedt wielerwedstrijden in allerlei categorieën: KNWU-jeugd, fixed gear, Grote Prijs de Hoerenloper met prominente Nederlanders, Concours d’Élélegance ofwel het defilé van de Rotterdam Tweed Ride, en nog diverse andere wedstrijdonderdelen waar de fanatieke toerfietser uit stad en straat aan kan meedoen, zoals het Katendrechts Kampioenschap voor Zondagsfietsers en Dikke Banden Races voor kinderen.

Sportief sluitstuk is de wedstrijd voor oud-beroepsrenners, met wereldberoemde vedetten als Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Roger De Vlaeminck, Lucien Van Impe, Johan van der Velde, Theo de Rooij, Gerben Karstens en Harm Ottenbros.

Bij de Ronde van Katendrecht valt volgens de jonge traditie nog veel meer te beleven dan wielrennen alleen. De makers van De Muur On Tour brengen wielertheater op een openluchtpodium, met onder anderen Frank Lammers, Rick de Leeuw, JW Roy, Herman van der Zandt en de Rotterdamse band Ocobar. Er is een doorlopend cinema-programma waarin het cyclisme door de lens van de filmer wordt bekeken. Er is een ‘Vespaqua’, een expresslijn waarin de kinderen al badend worden rondgereden over het schiereiland, en er zijn vele andere jeugdvoorstellingen en kinderattracties. Op en rond het Deliplein kan men zich laten trakteren op curieuze drankjes en culinaire lekkernijen. De dag wordt feestelijk afgesloten door een openluchtconcert van The Kik, afgelopen jaar huisband bij DWDD.

De Ronde van Katendrecht – een evenement voor een breed publiek uit stad en regio waar jong en oud elkaar ontmoeten in hun passie voor sport, cultuur en de wijk Katendrecht.  En daarbij een gezellige dag beleven rond het Deliplein.

logo-ronde-katendrecht

RONDE VAN KATENDRECHT
Zondag 1 september 2013
vanaf 11:00 uur tot 21:00 uur
gratis toegang
Veerlaan en Deliplein, Katendrecht – Rotterdam