Nostalgische publieke radiozender eert Cox voor imposante carrière

Zojuist nam Gerard Cox de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst. De rasartiest kreeg tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Oeuvreprijs uitgereikt, uit handen van Bastiaan Ragas. De publieke nostalgische radiozender eert Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek.

Gerard Cox beklom vanavond het podium en bracht de mooiste liedjes uit zijn oeuvre ten gehore. Ook verraste hij het publiek in het DeLaMar Theater met een exclusieve uitvoering van Frank Sinatra’s nummer In the wee small hours of the morning. Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne bracht met het lied Rotterdam, ik mis die stad van toen een bijzonder hommage aan de 75-jarige artiest.

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan 50 jaar een gelukzalig gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Zijn liedjes ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer, 1948 en Die goeie oude tijd zijn geliefd bij presentatoren van NPO Radio 5 en zijn luisteraars.

Op vrijdag 29 mei 2015 trakteert NPO Radio 5 tussen 16.00 en 18.00 uur zijn luisteraars op het feestelijke live concert van Gerard Cox.

NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse muziek. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Gerard Cox na afloop van het feestelijke concert heeft overdragen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Voor meer informatie: www.nporadio5.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.