Het champagnehuis Baron-Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolorès Fuenté. In die tijd werd de start gemaakt met slechts één hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dage is Baron-Fuenté in het bezit van 50 hectare wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly-sur-Marne in Champagne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.Champagne Brut Baron-Fuenté Tradition

De wijngaarden zijn beplant met de traditionele druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De traditionele champagne wordt gemaakt van 70% Pinot Meunier en 30% Chardonnay. Zeer belangrijk voor de druiven in het Champagnegebied is de zeer kalkrijke grond.

De champagne is lichtgeel van kleur met een fijne mousse. In de neus komen elegante tonen van brioche (zacht en zoet wittebrood), gekonfijt en gedroogd fruit naar voren met een licht honing aroma. In de mond is deze champagne soepel en goed in balans. Zacht met een goede lengte in de mond.

Een subtiel samengaan van de traditionele druivensoorten leidt tot deze klassieke champagne die ras en body vertoont. De Champagne Brut Baron-Fuenté Tradition voelt zich thuis bij elke gelegenheid!

€ 18,95 per fles

Ook verkrijgbaar in magnum fles (1,5 liter) en jéroboam fles (3 liter).

Admiraliteitskade 17-A (hoek Willem Ruyslaan)
Rotterdam-Kralingen Tel. 010-2374691
Facebook.com/Admiraliteit.Dranken

De openingstijden zijn van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 19.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

de admiraliteit dranken 550

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]