• Wethouder Joost Eerdmans komt naar de Koeweide in Crooswijk

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zullen duizenden Supporters van Schoon hun kater wegvegen op 1 januari.

Op nieuwjaarsdag ligt er opgeteld in Nederland zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op onze stoepen. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar leiden ook tot ergernis in de buurt. Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden. Op deze manier wordt er niet alleen voor een schone omgeving gezorgd maar ook voor een betere sfeer in de buurt. Supporter van Schoon roept iedereen op om mee te doen met de nieuwe traditie: Nieuwjaarsvegen. Gewoon door op 1 januari om 12.00 uur ‘s middags samen met de buurt de bezem door de straat te halen. Dat is een schoon én gezellig begin van het nieuwe jaar.

Om van die gedeelde verantwoordelijkheid iets moois te maken, worden alle buurtbewoners opgeroepen om mee te doen met Nieuwjaarsvegen. Samen met de buren de stoepen vegen is een goed
en sociaal begin van het nieuwe jaar. Zeker als de hele straat meedoet en er voor, tijdens en na het vegen iemand zorgt voor koffie of warme chocolademelk.

Meld je straat aan!
Wie meedoet met Nieuwjaarvegen, kan zichzelf of de hele straat of buurt aanmelden als Supporter van Schoon. Dat kan op www.supportervanschoon.nl. Daarmee laat je zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt en dat je daar ook best iets voor wilt doen. Als Supporter kun je via de site anderen oproepen voor je actie en allerlei (gratis) materialen aanvragen.

nieuwjaarsvegen

#Nieuwjaarsvegen
Plaats je foto’s van de nieuwjaarsveegactie op social media? Gebruik dan de hashtag: #Nieuwjaarsvegen. Zo inspireer je anderen om hun straat ook schoon te maken. En de leukste veegfoto’s winnen een echte Supporter van Schoon sjaal. (ingezonden mededeling Stichting Nederland Schoon)

Anneke Strasters (tel. 0628-270073, E-mail: annekestrasters@gmail.com) van Bewonersgroep Slachthuisterrein in Crooswijk, laat weten dat wethouder Joost Eerdmans op vrijdag 1 januari, nieuwjaarsdag, naar de Koeweide komt om mee te helpen vegen. Iedereen is overigens van harte welkom bij het Nieuwjaarsvegen op de Koeweide van 11.45 tot 13.00 uur.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]