Gespotte eekhoorn in Kralingse Bos mag niet blijven

jan 30, 19 Gespotte eekhoorn in Kralingse Bos mag niet blijven

Update: De eekhoorn in het Kralingse Bos hoeft niet te worden gevangen, maar mag blijven. Dat zegt boswachter Henk Suurbach.

Voor het eerst sinds bijna twintig jaar is er in het Kralingse Bos weer een eekhoorn gezien. Het gaat om een Amerikaanse rode eekhoorn die waarschijnlijk is ontsnapt of door iemand illegaal is uitgezet.

De eekhoorn zou in het bos kunnen overleven, maar volgens Bureau Stadsnatuur kan hij beter worden weggehaald. “Het gaat om een soort die hier niet thuis hoort en veel schade kan aanrichten”, zegt Garry Bakker. “Hij zou bijvoorbeeld nestkastjes kunnen leeghalen.”

De eekhoorn moet worden gevangen en zal waarschijnlijk worden afgemaakt, omdat het in Nederland verboden is om eekhoorns te houden.

De laatste keer dat een eekhoorn werd gezien in het Kralingse Bos, was begin deze eeuw. Voor die tijd zat er een grote groep eekhoorns, die zo tam was dat het publiek de diertjes kon voeren. Volgens Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum waren ook deze eekhoorns niet vanzelf in het bos terecht gekomen, maar tientallen jaren ervoor uitgezet.
Twee jaar geleden deed Moeliker een oproep aan Rotterdammers om herinneringen of foto’s in te sturen van de vroegere eekhoornpopulatie.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. Waarom afmaken? Waarom niet onderbrengen bij de Evenaar in Etten-Leur? Daar hebben ze tientallen exotische eekhoorns!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Enige eekhoorn van Kralingse Bos doodgereden - De Ster Online - […] dit jaar werd voor het eerst in 20 jaar een eekhoorn in het bos gesignaleerd. Het bleek te gaan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *