We kennen vast allemaal vanuit de praktijk wel een gezin dat thuis extra ondersteuning zou kunnen gebruiken. Gewoon omdat je weet dat deze ouders het zelf niet kunnen, maar met wat extra ondersteuning wel hun problemen kunnen oplossen en hun leven weer op de rit krijgen.

Van Kansarm naar Kansrijk
Met dit project wil de Van Veldhuizen Stichting gezinnen die dit nodig hebben extra ondersteuning bieden in de thuis situatie. Het gaat hierbij om gezinnen die wellicht al ondersteuning hebben gehad van het wijkteam en waarvan het wijkteam nu denkt dat het gezin het weer zelf kan. Het kunnen ook gezinnen zijn die zorgen hebben op een bepaald vlak en hier zelf niet uitkomen.

Dit laatste is precies dat wat Van Kansarm naar Kansrijk  met dit project gaat doen. Twee gezinsondersteuners gaan gezinnen in de thuis situatie begeleiden. Deze begeleiding kan plaatsvinden op het gebied van financiën, opvoeding, dagbesteding, sociaal netwerk, enz.

Het doel
Doel is dat ouders die deelnemen aan ons project leren problemen structureel het hoofd te bieden. Met ondersteuning van ons willen wij de situatie in het gezin dusdaning versterken dat het gezin een positieve toekomst heeft en dat de ontwikkelkansen voor de kinderen verbeteren. Want, als ouders minder zorgen en stress ervaren binnen het dagelijks leven, komt er meer ruimte vrij in het hoofd om meer aandacht te kunnen besteden aan de kinderen.

De volgende stap is dat we ook “externe” gezinnen gaan ondersteunen met ons project. Dit zijn gezinnen waarvan de kinderen niet bij Dikkertje Dap Kinderopvang Plus zitten, maar die wij doorverwezen krijgen vanuit bijvoorbeeld een wijkteam, het Dock, het CJG, enz. De contacten met de verschillende organisaties zijn inmiddels gelegd en de reacties op ons project zijn heel positief.

Wil je meer informatie over het Project Van Kansarm naar Kansrijk?
Kijk op www.vanveldhuizenstichting.nl

Of download onze brochures:

Brochure Kansarm naar Kansrijk ouders je vorm
Brochure Kansarm naar Kansrijk totaal

U kunt ook bellen voor meer informatie naar Van Veldhuizen Stichting.
010-411 50 43


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.