Zondag 3 februari om 10.30 uur beleeft de speelfilm Het geheim van Sophia haar première in maar liefst drie geheel uitverkochte zalen van Pathé de Kuip te Rotterdam.

Tegelijkertijd wordt de film uitgezonden voor alle patiënten in het Sophia kinderziekenhuis en het Radboud te Nijmegen. De andere academische ziekenhuizen volgen in de dagen hierna.

De film is gemaakt voor, door en met o.a. patiënten en medewerkers van het Erasmus MC-Sophia te Rotterdam en laat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn.

De film laat zien, dat zelfs als je ziek bent, je avonturen kunt beleven in jouw eigen droomwereld. Maar wat als die droomwereld wordt bedreigd en je niet meer kunt dromen wat jij wilt? Twee jeugdige patiënten uit het ziekenhuis staan aan de vooravond van een spannend avontuur.

Het verhaal begint als hen gevraagd wordt een bijzonder droombed te beschermen tegen de Wolf en de Witch die het bed alleen voor zichzelf willen houden en gebruiken. Gaandeweg komen ze voor steeds hetere vuren te staan en reizen naar andere werelden door tijd en ruimte om hun queste te volbrengen. Uiteindelijk komen ze achter het geheim van Sophia. Ontdekken dat een ieder uniek is en dat zelfs de grootste schurken mooie dromen kunnen hebben.

De film is opgenomen in het Sophia-kinderziekenhuis en op locatie.

Naast de patiënten en medewerkers spelen Jada Borsato (Zoey), Sepp Ruiters (Raaf), Aysegul Karaca (zuster Ella) en Aldo de Jong (Professor Hoeslaken) de hoofdrollen.

Andere bekende acteurs die hun medewerking hebben verleend zijn; Arjan Smit (Sesamstraat), Pamela Teves, Richard Spijkers en John Jones.

Na de Rotterdamse première zal de film voor alle kinderen en volwassenen in Nederland en daarbuiten vertoond gaan worden.

Kijk voor meer informatie, making-of filmpjes, foto’s en leuke weetjes op de website, facebook en instagram van Het geheim van Sophia;

www.hetgeheimvansophia.nl

facebook.com/hetgeheimvansophia

www.instagram.com/hetgeheimvansophiadefilm


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.