Wat helpt nu echt om cognitieve vermogens te verbeteren? Van het oplossen van Sudoku puzzels of cryptogrammen is bijvoorbeeld gebleken dat ze wel leiden tot verbetering in de taak zelf (het oplossen van de puzzels), maar de overdracht naar andere soorten taken is zeer miniem.

Naarmate we ouder worden maken we ons allemaal wel eens zorgen over ons geheugen of over de snelheid waarmee we taken kunnen afronden. Bij het instituut voor Psychologie hebben we een cognitieve training ontwikkeld die mogelijk de prestatie op generieke cognitieve taken verbetert. We zijn nog op zoek naar deelnemers die deze training binnen een experimentele setting willen testen.

Wellicht heeft u belangstelling voor de mogelijkheid om deel te nemen aan deze studie over cognitieve training. Deze studie is bij de vakgroep psychologie kort geleden van start gegaan en is gericht op cognitieve leerprocessen. We kunnen inhoudelijk nog niet heel veel loslaten over de training aangezien we u zo blanco mogelijk aan het onderzoek willen laten starten.

Spel
Deelname houdt in dat u 1x aan een voormeting deelneemt in het lab op de Erasmus Universiteit, 6x aan een trainingssessie (op dagen die het u uitkomt), en 1x aan een nameting. Daarnaast krijgt u tijdens de trainingsperiode een spel mee waar u thuis mee oefent. U ontvangt 50 euro als u aan alle onderdelen van de studie meedoet. Het meedoen zal een bijzonder waardevolle ervaring zijn en potentieel een belangrijke bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek.

Contact
Heeft u interesse om mee te doen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met derks@fsw.eur.nl of dijkstra@fsw.eur.nl.

Erasmus Universiteit logo

 

 

 

 

Er zijn enkele ingangseisen. U dient tussen de 50 en 68 jaar te zijn, actieve bezigheden hebben (dienstverband, vrijwilligerswerk en/of deelname aan diverse cursussen) en over een laptop of PC te beschikken waarop het spel gespeeld kan worden. Verder moet u in staat zijn om 8x naar de universiteit te komen. Er zijn hiervoor uitrijkaarten beschikbaar.

Foto: Eric Fecken

Erasmus Universiteit