Met de pop-Up Zomerparade van het Rotterdams Volkstheater (volkstheater.nl  klonk er weer muziek in de Rotterdamse wijken! Een klein podium trok van wijk naar wijk en bracht fantastische muziek en tegendraads circustheater. Ook op de Koeweide in Crooswijk en aan het Achterklooster, tussen de Goudsesingel en de Hoogstraat, 4 zaterdagen achter elkaar, steeds van 17.00 tot 18.00 uur. Op 3 juli saxofonist Benjamin Herman met het Robin Nolan Trio, op 10 juli De Balcony Players, op 17 juli zangeres Ntjam Rosie en tot slot op 24 juni het muzikale gezelschap Los Mezcales.

Rang Pang Circus
Op het grasveld aan het Achterklooster startte Rein de Kok van Rang Pang Circus (https://www.rangpangcircus.com/) zaterdag 24 juli om 15.00 uur het programma van het Rotterdams Volkstheater. Hij was ingehuurd voor de ‘circusact’, het muzikale gezelschap Mariachi (straatorkest) Los Mezcales bracht daarna de vaak vurige Mexicaanse klanken ten gehore, zoals van ‘Alle en el rancho grande’,  ’Cielito Lindo’ en ‘Historia De Un Amor’. Voor Mariachi Los Mezcales traden op Claudia Valenzuela – viool, Pedro Pozos – gitarron (grote, buikige snaarinstrument), Juan Muños – gitaar en Canek Cabrera – trompet.

Rein de Kok bracht nog een aantal acts, waarbij de diabolo-hond door de brandende hoepel sprong. Spectaculair! Tegen het einde van het optreden, dat van 15.00 tot 16.00 uur zou duren, betrok de lucht en werd het nogal donker. Heel attent deelden medewerkers van het Rotterdams Volkstheater gele poncho’s uit, zodat het publiek kon blijven zitten.

Juul’s Hoop Vibes & More
Het daaropvolgende optreden, op de Koeweide, van 17.00 tot 18.00 uur, viel letterlijk in het water. Dat de omwonenden hun huizen niet uit kwamen, was niet zo gek, want inmiddels regende het keihard. Kinderen hebben echter geen boodschap aan het weer. Regen of niet, hoelahoepen blijft leuk. Juul’s Hoop Vibes & More, zorgde voor de hoepels en de lessen. Zie: www.juulshoopvibes.nl, www.juliette-events.nl en www.hoepelkopen.nl.

Esther van Leeuwen (een na laatste foto met Jan Meijer van het Rotterdams Volkstheater) en Danny Molenaar (vooral snor, op laatste foto) zouden als steltlopers optreden maar zagen daarvan af, want met al die nattigheid zou dat te link worden. Op de laatste foto nog rechts Nicté, 11-jarige dochter van gitarist Juan Muños en haar moeder Tineke.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Zie ook: desteronline.nl/de-pop-up-lenteparade-2021, desteronline.nl/muziek-op-de-koeweide, www.balconyplayers.com, desteronline.nl/muziek-en-circusact-op-de-koeweide


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.