Excelsior Rotterdam speelt zondag 17 december voor het eerst met de naam van ‘Spieren voor Spieren’ op het shirt. Ter gelegenheid hiervan zijn er voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen allerlei leuke en sportieve activiteiten op het terrein van Sportclub Excelsior.

Deelnemen
Onder het motto ‘Gezonde spieren voor zieke spieren’ kan jeugd van 4 tot en met 18 jaar deelnemen aan deze activiteiten. De activiteiten op het terrein van de jeugd- en amateurafdeling duren van 14.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro, dit bedrag gaat in zijn geheel naar Stichting Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind-ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Maar ook aan hulpmiddelen en mooie evenementen die een beetje geluk brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen.

Sportieve activiteiten
Tijdens het evenement op zondag 17 december zijn er verschillende sportieve activiteiten. Zo is er een opblaasbare voetbalboarding, een voetbal snelheidsmeter, een pannakooi, een XXL stormbaan en verschillende springkussens. In de kantine van Sportclub Excelsior kunnen bezoekers een potje FIFA spelen tegen de eSporters van Excelsior. Ook kun je daar terecht voor een hapje en drankje, zoals een kopje snert en een broodje rookworst.

Op het terrein van de jeugdafdeling zijn aanstaande zondag 17 december sportieve activiteiten waarmee geld wordt opgehaald voor ‘Spieren voor Spieren’.

Wedstrijd
Dit evenement vindt plaats voor aanvang van de wedstrijd tussen Excelsior en FC Groningen, die om 16.45 uur begint in het Van Donge & De Roo Stadion. Voor de wedstrijd moet een apart kaartje worden gekocht, dit kan via Excelsior Tickets. De activiteiten voor de jeugd worden mogelijk gemaakt door de medewerking van Stichting Excelsior4All, Sportclub Excelsior en Gaaf Verhuur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.