Waar zich nog niet zo lang geleden een filiaal van de ABN AMRO bevond aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam-Prinsenland, wordt nu hard gewerkt aan de inrichting van ‘Kwalitaria-Prinsenland’.  Die gaat er mooi uitzien, met veel licht van buitenaf, kleurrijk, een enorme wand met daarop alles wat Kwalitaria te bieden heeft, (ook) lange tafels, én met een ‘levensboom’.

Kwalitaria is snackbar, lunchroom en eethuis in één. Van een portie friet, in een kartonnen(!) bakje tot een uitgebreid menu, zoals een burger met guacamole (avocadosaus), jalapeño (chilipeper), rode peper, friet en frisse salade, de ‘Red Rebel’, geserveerd op een bordje van aardewerk.

Gratis friet uurtje
Gianmarco Tutone wil op woensdag 23 mei de deur zijn Kwalitaria-Prinsenland voor ’t eerst opendoen. Op zaterdag 26 mei is iedereen welkom voor het ‘gratis friet uurtje’, van 14.00 tot 15.30 uur. De officiële opening (‘rode loper en ballonnen’) volgt later.

Gianmarco Tutone
Gianmarco Tutone is 24 jaar en woont in Papendrecht. In de afgelopen 6 jaar heeft hij naast een fulltime baan in de techniek diverse technische opleidingen afgerond. De laatste opleiding was middenkader engineering aan het Zadkine-Techniek College. Op 13-jarige leeftijd begon hij als vakkenvuller bij Albert Heijn Dordrecht en bracht het tot teamleider. Toen hij 17 was ging hij elektrotechniek studeren maar hij droomde toen al van een eigen bedrijf.  Dus startte hij al tijdens zijn studie en naast zijn vaste baan een onderhouds- & montagebedrijf. Een beroepentest wees uit dat de horeca wel wat voor hem was. En: ‘Kwalitaria kwam op mijn pad’. Waarom hij denkt dat hij dat aankan? Gianmarco: ‘Als je wilt, kan je alles’. Om vertrouwd te raken met het Kwalitaria-concept, liep hij enkele weken stage bij Kwalitaria-Zwijndrecht.

Concept
Waarom Kwalitaria? Gianmarco: ‘Vanwege het concept. Als meneer zin heeft in een vette hap en mevrouw een gezonde salade wil, hebben we dat in huis en alles er tussenin’. De ‘vette’ burgers worden overigens gemaakt van vers MRIJ-vlees.  MRIJ staat voor Maas-Rijn-IJsselvee, dus rundvlees van eigen bodem! Met al het gezonde eten op het menu timmert Kwalitaria aan de weg naar 100% duurzaamheid

’s Morgens, ’s middags, ‘s avonds
’s Morgens kan je in Kwalitaria-Prinsenland al terecht voor een kopje koffie met iets lekkers of gezonds, zoals een broodje met heel veel soorten beleg. Daar hoort ook een broodje zalm met roomkaas bij.
Voor de lunch is er bijvoorbeeld de salade met kipreepjes (geen plofkip!) of de beef teriyaki en, natuurlijk, de burger. Daarin is zeer veel keus, van de burger met Beemster kaas tot de eerder genoemde Red Rebel. ’s Avonds is er keus uit talloze menu’s, zoals met de vele soorten burgers, maar ook, bijvoorbeeld, met kip en varkensschnitzel. Alles met friet en frisse salade. Vegetarische menu’s zijn er ook en voor de kinderen het kindermenu. De zomer komt er aan en dan gaat een milkshake of een ijsje er wel in. Kwalitaria-Prinsenland heeft ze allebei! Trek tussendoor? Dan zijn er de snacks, zoals de friet, kipnuggets, kipsaté en rundvleeskroket.In Kwalitaria-Prinsenland zijn alle gebruikelijke (fris) dranken verkrijgbaar, ook verse jus d’orange. Verder natuurlijk koffie en thee én smoothies. Die worden in huis gemaakt.

Afhalen en bezorgen
Alle gerechten kunnen worden afgehaald, in kartonnen bakjes. Gianmarco: ‘We willen van het plastic af’. Het bestek daarbij, dat is nog even(?) niet anders, is nog wel van plastic. Aan bezorging is Gianmarco nog niet toe maar de plannen liggen klaar.

Uit de buurt
Kwalitaria-Prinsenland blijkt een familiebedrijf, want Gianmarco’s ouders en vriendin helpen hem allemaal door hier en daar advies en ondersteuning te bieden. Voorlopig staat de teller aan personeel op 13 parttime medewerkers. Tot Gianmarco’s genoegen komen velen daarvan uit de buurt, op ‘loopafstand’. Kwalitaria-Prinsenland is 7 dagen in de week geopend. Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Tot ziens op woensdag 23 mei!