De Australische gitarist Tommy Emmanuel komt in november van dit jaar terug naar Nederland. De wereldberoemde gitarist die al twee Grammy nominaties op zijn naam mocht schrijven, staat op maandag 24 november in de grote zaal van de Doelen. De kaartverkoop is reeds gestart.

Tommy Emmanuel is misschien wel de beste akoestische gitarist ter wereld. De even sympathieke als bescheiden Australiër heeft in zijn lange carrière samengewerkt met gitaargrootheden als Eric Clapton, Les Paul en Chet Atkins. Ook speelde hij als sessiemuzikant met Stevie Wonder en John Denver. Zijn fingerpickingstijl is ongeëvenaard: Emmanuel speelt vaak baslijnen, melodielijnen en akkoorden tegelijkertijd, en als hij echt de geest krijgt, gebruikt hij zijn gitaar tevens als percussie-instrument.

Al op jonge leeftijd begon Emmanuel aan zijn carrière, op zijn 10e tourde hij met zijn familie onder de naam ‘The Emmanuel Quartet’ door Australië en eigenlijk is hij nooit meer gestopt met gitaar spelen.

Rond zijn 30e kwam zijn droom uit, een samenwerking met zijn held Chet Atkins. Samen namen zij het album ‘The Day The Finger Pickers Took Over The World’ op. Daarmee haalde hij zijn eerste Grammy nominatie binnen. Het album ‘The Mystery’ leverde hem zijn tweede nominatie op.

Tommy Emmanuel groeide uit tot een virtuoze succesvolle solo-artiest en tourt nu de hele wereld over. Op 24 november ontvangt de Doelen hem in Rotterdam. De Australische singer-songwriter Rick Price verzorgt de support-act. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de Doelen en Ticketmaster.

Kijk voor meer informatie op www.dedoelen.nl

Tommy Emmanuel

Support-act: Rick Price
Datum: Maandag 24 november 2014
Locatie: de Doelen (Grote Zaal – geplaceerd), Schouwburgplein 50 te Rotterdam
Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur

Tickets vanaf € 21 (ex. servicekosten) verkrijgbaar via www.dedoelen.nl, de kassa van de Doelen (010 2171717), www.ticketmaster.nl en de overige bekende voorverkoopadressen van Ticketmaster.

Tommy-Emmanuel
© Simone Cecceti