Jeugdspeler Noa Dundas maakte vrijdag zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior Rotterdam.

Helaas liep Excelsior Rotterdam de eerste periodetitel afgelopen vrijdag maar net mis. De Kralingse club staat er echter nog prima voor in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande zaterdag speelt Excelsior de uitwedstrijd tegen FC Emmen en op vrijdag 15 oktober komt VVV-Venlo naar het Van Donge & De Roo Stadion.

Het vernieuwde Excelsior Rotterdam is sterk aan het seizoen 2021-2022 begonnen. Na de thuisoverwinning op Jong PSV klommen de Kralingers zelfs naar de eerste plek van de Keuken Kampioen Divisie. Geheel onverwacht kon Excelsior daardoor in de uitwedstrijd tegen NAC Breda de eerste periode in de wacht slepen. Dat lukte net niet, want de thuisploeg was met 4-1 te sterk voor Excelsior. ,,We kwamen niet in ons spel’’, verzuchtte Marouan Azarkan na afloop van de wedstrijd. ,,We liepen steeds achter de feiten aan. Na rust herstelden we ons, maar op het verkeerde moment viel ongelukkig de 2-1. Dit was helaas een teleurstellende avond voor ons.’’

Noa Dundas
Voor één Excelsior-speler was het ondanks de nederlaag een bijzondere avond. De zeventienjarige jeugdspeler Noa Dundas mocht in het volle Rat Verlegh Stadion debuteren in het eerste elftal van Excelsior. Hij kwam in de 61e minuut in het veld in plaats van Abdallah Aberkane. Dundas was uiteraard blij met zijn eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie: ,,Het is jammer dat we hebben verloren, maar ik sta hier wel met een trots gevoel, omdat ik mijn debuut heb mogen maken. Ik vind het fijn dat de trainer mij de kans heeft gegeven om in zo’n zware en belangrijke wedstrijd te mogen invallen.’’

De nederlaag bij NAC Breda en het mislopen van de eerste periodetitel veranderen niets aan de verrassende start van Excelsior Rotterdam, dat nu vierde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Maar de verschillen zijn klein en daarom is elke wedstrijd weer spannend. Aanstaande zaterdag speelt Excelsior de verre uitwedstrijd tegen het gedegradeerde FC Emmen. De aftrap is om 18:45 uur en dit duel is live te zien via ESPN. De week erna is de volgende thuiswedstrijd van de Kralingers. Tegenstander op vrijdag 15 oktober, aanvang 20:00 uur, is een andere degradant: VVV-Venlo. Kom jij Excelsior die avond steunen? Bestel dan nu jouw tickets via www.excelsiortickets.nl.

Excelsior Rotterdam Vrouwen
Ook zondag kun je terecht in het Van Donge & De Roo Stadion voor een potje voetbal. Dan spelen de meiden van Excelsior Rotterdam Vrouwen namelijk hun thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. De aftrap van dit duel in de Eredivisie Vrouwen is al om 12:15 uur. Wil jij er zondag bij zijn om de ploeg van hoofdtrainer Richard Mank te supporten? Bestel dan nu jouw ticket voor slechts 5 euro via www.excelsiortickets.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.