Arjen Baas kreeg bloemen, afgelopen vrijdagavond 1 oktober in ‘grand café’ Digters aan de Linker Rottekade. Daar startte Kunstroute Kralingen-Crooswijk die helaas maar 2 dagen heeft geduurd (corona, corona). Arjen stopt als voorzitter. Zo begon het in 2015: desteronline.nl/negende-kunstroute-kralingen-crooswijk-begint-met-nieuwe-voorzitter. In 2010 trad Arjen al toe tot het bestuur. Dus hij heeft er 11 jaar als bestuurslid opzitten. Dat vindt hij genoeg. Hoe gaat het verder met Kunstroute Kralingen-Crooswijk? De andere bestuurlijke indeling van Rotterdam vanaf 16 maart 2022 maakt het er niet gemakkelijker op.

Leegloop
De dame die Arjen bloemen gaf is Marieke Dijkwel. Zij zat dit jaar in het bestuur van Kunstroute Kralingen-Crooswijk en woonde op de Kortekade. Ondertussen is ze naar Schiedam verhuisd. Om die reden stopt ze. Ook Quinda Verheul (voorheen van Kunstruimte Crooswijk) stopt . Ouinda heeft het te druk met andere kunstactiviteiten. Pim van Halem is de derde die stopt. Alle drie hebben zij het één jaar gedaan. Dik Vuik (met snor en grote bos bloemen) stopt net als Arjen na 11 jaar. Hij was al die tijd secretaris.

Marcel Koeleman, Djon Seedorf en Nelly Voogd hebben begin dit jaar het stokje aan hen overgedragen met als reden dat jonge frisse bestuursleden een nieuwe dynamiek zouden brengen. Arjen: dat is ook wel gelukt, maar nu nog een nieuw bestuur…

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Jozzonet
Zoals voorgaande keren werd de start van Kunstroute Kralingen-Crooswijk opgeluisterd door muzikanten. Deze keer van heel dichtbij, want singer-songwriter Vera Jessen-Juhrend op gitaar en Peter Jessen op contrabas wonen een paar deuren verder aan de Linker Rottekade. Ze speelden eigen nummers. Een eigen en mooi geluid. Samen begeleidden ze ook dichter Joz Knoop. Wilt u weten wat een ‘jozzonet’ is? Kijk dan op zijn site. Ook op het podium: beeldend kunstenaar Vera Harmsen. Zij lichtte haar kinderproject ‘Droomkastjes’ toe.

jozknoop.nl
sommerhus.nl
digters.nl
kunstroutekralingencrooswijk.nl
home.online.nl/veraharmsen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.