Het duurt nog even: de Ronde van Frankrijk voor vrouwen start maandag 12 augustus in Rotterdam. Maar, de voorpret is al begonnen. In zeven wijken zijn er de komende periode gratis fietsfeesten. Zoals op zaterdag 29 juni op het Schuttersveld. 

Er is van alles te doen. Zo kunnen kinderen hun fiets laten pimpen door graffiti-artiesten. Of een bmx-fiets uitproberen. Op speciale hometrainers kunnen bezoekers ook een stukje van het Tour de France Femmes-parcours afleggen.

Fiets stuk? Dat is helemaal een reden om naar het fietsfeest te gaan – mét fiets. Op het evenement kunnen mensen namelijk hun rijwiel laten repareren. Verder is er op het fietsfeest ook meer informatie te krijgen over de Rotterdamse Fietsbank en fietslessen in de buurt.

Natuurlijk is er ook aan eten en drinken gedacht. Het fietsfeest op het Schuttersveld begint om 12.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. De organisatie is in handen van Sportbedrijf Rotterdam, de Rotterdamse Fietsalliantie, Rotterdam Topsport en de gemeente. Meer informatie is te vinden op sportbedrijfrotterdam.nl/fietsfeest.

Tour de France Femmes
De Ronde van Frankrijk voor vrouwen start maandag 12 augustus in Rotterdam. De eerste etappe gaat naar Den Haag. En tijdens de tweede etappe komt het peloton weer terug naar Rotterdam, waar dan ook nog een korte tijdrit plaatsvindt. Lees verder op letourfemmes-rotterdam.nl.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.