Nivon Natuurvrienden Rotterdam houdt op zaterdag 11 april een ‘Groene markt’.

Van ‘s morgens 10 uur tot ’s middags 4 uur verzorgen deskundigen in het Nivoncentrum in de Dirk Smitsstraat presentaties en lezingen over duurzaamheid en de zorg voor het milieu, groene stroom, fair trade, het verantwoord kweken van voedsel, etc. Ook worden films vertoond die deze thema’s nader toelichten. Op de Groene markt zijn onder andere aanwezig de Wereldwinkel, het Rotterdams Milieucentrum, het Ambrosiusgilde en de Vogelklas. Ook staat in het gebouw een aantal tafels waar ‘groene’ producten, boeken en dvd’s worden aangeboden. De toegang is gratis.

90 jaar
Het Nivon-Rotterdam viert in 2015 zijn negentigjarig bestaan. De komende maanden staan in het teken van het ‘Groenjaar’. Er staan veel activiteiten op het programma: filmvoorstellingen, excursies, wandel- en fietstochten, waarbij telkens het accent ligt op de natuur en omgeving. Het Nivon nodigt alle direct omwonenden uit om in mei mee te doen aan een buurtontbijt. Bij goed weer zal dit in de openlucht plaatsvinden, en anders in het Nivon-centrum zelf. Een datum wordt nog vastgesteld.

Festival
Hoogtepunt van dit jubileumjaar is het Nivon-Rotterdamfestival op zondag 13 september. Op die dag presenteert de vereniging alles wat de eigen werkgroepen te bieden hebben op het gebied van natuur, cultuur en recreatie. Meer informatie over het Nivon is te vinden op de website www.nivonrotterdam.nl.

nivon rotterdam

Nivon (Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk), www.nivonrotterdam.nl, Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam, tel. 088-0990999, info@nivonrotterdam.nl.