Ga goed voorbereid op weg!

Nederlandse autosnelwegen zijn de meest intensief gebruikte ter wereld. Dat vraagt wel om onderhoud. Het seizoen van werken aan de weg is al weer begonnen. Rijkswaterstaat werkt voor een goede bereikbaarheid volop aan de weg in Zuid-Holland. Dit betekent dat weggebruikers dit jaar rekening moeten houden met verkeershinder door de werkzaamheden.

Wegwerkzaamheden 2019
Om de verkeershinder tijdens werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, stemmen we verschillende werkzaamheden met de andere wegbeheerders op elkaar af. Bovendien werken we waar mogelijk op rustige tijdstippen. We bieden reisalternatieven en verkeersinformatie aan, zodat weggebruikers goed voorbereid op weg kunnen. In enkele gevallen zetten we dit jaar ook Flitsmeister in. De grootschalige werkzaamheden waarvan we de meeste hinder verwachten hebben we op een rij gezet in de factsheet “Grootschalige Werkzaamheden aan de Weg Rijkswaterstaat in Zuid-Holland 2019”.

Een kleine selectie van de werkzaamheden uit de factsheet die in 2019 naar verwachting flinke hinder opleveren:

  • Weekendafsluiting A20

Tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein en tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Kethelplein, 5 – 8 juli 2019 en 12 – 15 juli 2019. We asfalteren de A20 deels met ZOAB en deels met dubbellaags ZOAB. De te verwachten extra reistijd is 30 minuten of meer.

  • Weekendafsluiting A20

Tussen knooppunt Kethelplein en Kleinpolderplein en ter hoogte van Terbregseplein richting Gouda, 27 – 30 sep en 4 -7 oktober 2019. De te verwachten extra reistijd is 30 minuten of meer.

  • Weekendafsluitingen N44

In beide richtingen ter hoogte van Wassenaar 3 weekenden, 13-16 september, 18-21 oktober en 1-4 november. We asfalteren de N44 met dubbellaags ZOAB. De te verwachten extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

  • Weekendafsluiting A4

Den Haag richting Rotterdam, tussen aansluiting Rijswijk (11) en aansluiting Delft (14), 14 – 17 juni 2019. We asfalteren de A4 met dubbellaags ZOAB. De te verwachten extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

  • Weekendafsluiting A16

Tussen Klaverpolder en Dordrecht Centrum. We vervangen het asfalt door ZOAB en dubbellaags ZOAB en we leggen detectielussen aan van 14 tot 17 juni. De te verwachten extra reistijd is tot 30 minuten.

Naast de factsheet is de informatie rond de wegwerkzaamheden te vinden op www.rijkswaterstaat.nl en www.vananaarbeter.nl . Ga goed voorbereid op weg!

Klik hier voor het factsheet


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.