Handhavers van de gemeente Rotterdam zijn vanaf afgelopen weekend tot 02.00u op straat actief. De diensten zijn aangepast aan het ritme van de stad. De afgelopen jaren hebben de gemeentelijke handhavers een steeds belangrijkere rol gekregen om het veilig te houden op straat.
In het coalitieakkoord is daarom de afspraak gemaakt om naast de inzet van pleinstewards op die tijdstippen, ook meer inzet van Toezicht & Handhaving te plegen in de nachtelijke uren. De handhavers worden flexibel ingezet waar ze het meest nodig zijn.

Ritme van de stad
Vanaf vrijdag 1 juli 2022 tot en met zaterdag 1 oktober 2022 draait een pilot waarbij handhavers op vrijdag- en zaterdagavond worden ingezet tot 02:00 uur. Handhaving speelt een grote rol om overlast in de stad ook na 23.00 uur te beperken dan wel te voorkomen. Ook ontstaat hiermee voor de Politie meer ruimte om te focussen op andere prioriteiten in de stad.

Wethouder Vincent Karremans: “Onze handhavers hebben een belangrijke rol om de stad schoon, heel en veilig te houden. En die stad stopt niet om elf uur ’s avonds. Daarom zijn zij nu ook op vrijdag- en zaterdagnacht op straat. Een veilig gevoel voor Rotterdammers die nog laat op pad zijn en een gerust idee voor de mensen die van hun nachtrust proberen te genieten.”

Inzet Handhaving tijdens de avonduren
De reguliere werkzaamheden blijft Handhaving uitvoeren. Zoals toezicht houden bij onder andere horecagelegenheden, het handhaven op parkeeroverlast en het opvolgen van meldingen van overlast.

Specifieke taken
Daarnaast gaan zij zich tijdens de avonduren met specifieke taken bezighouden. Het begeleiden van de uitstroom van evenementen is er daar een van. Daarnaast surveilleert Handhaving extra in de parken. Ze spreken parkbezoekers aan om op die manier vuiloverlast te beperken. Ook nemen ze tijdens deze pilot voor het zomeroffensief deel aan (Politie)acties op Rotterdamse kades en bij acties tegen verkeersaso’s. Met name in het centrum handhaven ze gezamenlijk op onder andere lachgasgebruik en geluidsoverlast door (stilstaande) voertuigen.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.