Oud-speler en -trainer Thijs Libregts van Excelsior Rotterdam tijdens een eerdere bijeenkomst van Football Memories.

Dinsdagochtend 9 november is er in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior Rotterdam weer een bijeenkomst van het project Football Memories. Dit project richt zich op ouderen, waarbij we (beginnende) dementie en eenzaamheid tegen willen gaan. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten worden herinneringen aan vroeger opgehaald. Speciale gasten op dinsdag 9 november zijn oud-spelers- en -trainers Thijs Libregts en Rob Jacobs.

Over voetbal in het algemeen en Excelsior Rotterdam in het bijzonder zijn kleurrijke voetbalverhalen te vertellen. Dat gebeurt dan ook op dinsdagochtend 9 november a.s. tijdens de bijeenkomst van het project Football Memories. De verhalen worden extra bijzonder als ze worden verteld door twee echte Excelsior Legends: Thijs Libregts en Rob Jacobs. Beide heren hebben een lang verleden bij Excelsior en zijn ook nu nog regelmatig op de tribune te vinden van het Van Donge & De Roo Stadion.

Rob Jacobs kwam in 1968 bij Excelsior terecht. In zijn eerste seizoen speelde hij onder leiding van trainer Bob Janse 30 wedstrijden in het eerste elftal, dat promoveerde naar de eerste divisie. Een jaar later klommen de Kralingers omhoog naar de Eredivisie, maar in dat seizoen speelde Jacobs vanwege een blessure maar twee wedstrijden. Om die reden beëindigde hij zijn voetbalcarrière een jaar daarna. Hij werd met succes trainer, onder meer bij Excelsior Rotterdam. Die ploeg hield hij vier seizoenen in de Eredivisie. Ook was hij werkzaam voor FC Groningen, Roda JC, Feyenoord, Sparta en de Griekse clubs PAOK en Panachaiki.

Thijs Libregts heeft nog een veel langer verleden bij de Kralingse club. Hij groeide op bij Excelsior, waar zijn vader Aad jaren met de legendarische voorzitter Henk Zon in het bestuur zat. Zelf debuteerde Thijs in 1958 in het eerste elftal en kwam daar in totaal tot 236 wedstrijden. Tussendoor speelde hij zes seizoenen in het eerste elftal van Feyenoord. Ook Libregts werd daarna trainer, te beginnen bij Excelsior Rotterdam. Met de Kralingers werd hij in 1979 kampioen van de eerste divisie. Hij werkte daarna ook bij PSV en Feyenoord, bij enkele Griekse clubs en was eind jaren tachtig bondscoach van het Nederlands elftal.

Beide heren halen op dinsdagochtend 9 november herinneringen op aan hun voetbalverleden. De presentatie is in handen van Bart Nolles, bekend als presentator van voetbaltalkshow FC Rijnmond. De inloop is vanaf 10:00 uur en uiteraard staat de koffie klaar. Het programma begint om 10:30 uur en duurt tot 12:00 uur. Daarna wordt afgesloten met een broodje. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wilt u deelnemen of kent u iemand die het leuk vindt om te komen? Laat dit dan weten via info@excelsiorfoundation.nl of via 010-3138699. Excelsior Football Memories is een gezamenlijk initiatief van de Excelsior Foundation en welzijnsorganisatie DOCK Kralingen Crooswijk.

Lees ook: desteronline.nl/football-memories-bij-excelsior


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.