Excelsior Foundation en DOCK zijn per juli 2021 gestart met het project “Football Memories”. Dit is een dagbestedingsproject voor 65-plussers, waar zij met elkaar herinneringen kunnen ophalen aan de hand van voetbalbeelden, -foto’s of -attributen.

Dit project is overgewaaid vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Willem II (de voetbalclub uit Tilburg) en draait daar zeer succesvol. In navolging daarvan wordt het nu ook bij Excelsior, voor Kralingen-Crooswijk, aangeboden. De bijeenkomsten vinden plaats bij en in het stadion van Excelsior.

Rondom het thema “voetbal” wordt ontmoeting mogelijk gemaakt voor 65-plussers en worden gesprekken gevoerd aan de hand van allerlei voetbalattributen, gesprekskaarten en soms zelfs de aanwezigheid van oud-spelers! Er is ook ruimte voor een gezamenlijke lunch en wat beweging, zoals een wandeling door het stadion of een kijkje op het veld.

In december 2020 presenteerden wij het project al aan potentiële vrijwilligers en doorverwijzers uit de zorg, die eventueel een bijdrage kunnen of willen leveren aan Football Memories. Vanwege de lockdown/corona moesten we het project even in de wacht zetten, maar nu zijn we, sinds de zomer, daadwerkelijk gestart!

Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden, wil je zelf gaan deelnemen, of wil je gewoon meer weten over dit unieke project? Kijk dan op de website via de link: bit.ly/3lga7hM. Aanmelden voor deelname via: eoost@dock.nl

(ingezonden mededeling DOCK / Elke Oost)

Tekst loopt door onder de afbeelding

Officiële start Football Memories op dinsdag 21 september

‘Koffie, thee en voetbalpraat’

Op dinsdag 21 september bekrachtigden met hun handtekeningen van links naar rechts Andrean Loizides, namens Excelsior Foundation, Iris Horn, namens DOCK (maatschappelijk werk en jongerenwerk in Kralingen-Crooswijk) en Michel van Elck namens de gemeente Rotterdam de samenwerking die Football Memories mogelijk maakt. Michel van Elck droeg het idee aan. Hij is raadslid voor Leefbaar Rotterdam.

Willem II vrijwilliger Arjen Pijfers  was overgekomen uit Tilburg. Hij is de initiatiefnemer van Football Memories in ons land en had een gesprekje met Iris Horn op het podium. Loizides constateerde dat Football Memories een ‘laagdrempelige, preventieve dagbesteding’ is, die tot zijn genoegen vooral heren trekt.

Excelsior oudgedienden Thijs Libregts en Sjaak Roggeween waren ook van de partij.  De Excelsior Walking Footballers (https://excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-walking-football-2/ bekommeren zich om de deelnemers. Daarbij ook Crooswijker Cor Jongenengel. Met een flinke stapel oude foto’s en krantenknipsels ging hij het gesprek aan.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Op zaterdag 9 oktober zal er een demonstratie walking football worden gegeven op het voetbalveldje aan de Oostmaaslaan, van 13.30 tot 14.30 uur. Mis het niet!

Cor Jongenengel is niet de enige Crooswijker die actief is voor Excelsior. Petra Griese, bewoner van het Slachthuisterrein, maakt als vrijwilliger de stoeltjes in het stadion schoon, voor een seizoenkaart.

Elke Oost bekijkt op een van de laatste foto’s met de heer W.H.J. de Bruijn, 92 jaar, door hem meegebrachte kiekjes. Die gingen vooral over vele jubilea en en er stonden ook heel vaak verpleegsters op.

Football Memories – Koffie, thee en voetbalpraat voorlopig elke dinsdag vanaf 10.00 uur in en bij Excelsior. Aanmelden per mail bij Elke Oost, eoost@dock.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.