Afbeelding: Jeugdochtend 2015 CHIO

Tommie neemt jeugd mee naar Amerika tijdens jeugdochtend CHIO Rotterdam

Hofplein Rotterdam en Horse Creatives maken speciale jeugdproductie

Rotterdam, 2 mei 2018 – De 70ste editie van het CHIO Rotterdam, dat van 21 t/m 24 juni plaatsvindt, is een voorproef op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar in de Verenigde Staten. Theaterdocent en regisseur Peter Speijer van Hofplein Rotterdam is met het thema Amerika aan de slag gegaan en heeft samen met Horse Creatives een prachtige show speciaal voor de jeugdochtend van het jarige CHIO Rotterdam gemaakt. De leerlingen van Hofplein Rotterdam presenteren de show samen met Horse Creatives op zondagochtend 24 juni in het Kralingse Bos.
Het verhaal gaat over Tommie die de verjaardag van het CHIO Rotterdam viert en in zijn magische boek leest over cowboys en indianen in het Wilde Westen. Een spannend verhaal met natuurlijk veel paarden en actie.

“Onze partners Hofplein Rotterdam en Horse Creatives hebben weer een fantastische show voor de jeugd bedacht. De komende weken gaan de kinderen van Hofplein Rotterdam keihard repeteren, kostuums passen en decors maken voor deze eenmalige show. Reken maar dat er op zondagochtend 24 juni veel spektakel in de Rotterdam Arena zal zijn, natuurlijk met veel paarden,” zegt algemeen directeur van het CHIO Rotterdam Jan de Mooij.

Tommie en het Wilde Westen
Tommie krijgt voor zijn verjaardag een bijzonder boek van zijn oom. Maar wat is dat …. in het boek staat niets, alle bladzijden zijn leeg. Tommie moet zijn eigen fantasie gebruiken om een verhaal te maken. Samen met Merel verzint hij het verhaal van Tommies Wilde Westen. Daarin speelt Dappere Wolf, opperhoofd van een indianenstam een hoofdrol. Het paard van Dappere Wolf, Zilvervlam, wordt gestolen. Dappere Wolf kan in 3 battles zijn paard terugwinnen: een battle van behendigheid, een battle van snelheid en een battle van moed. Ome Knol zorgt ook voor de nodige commotie in het verhaal. Of Dappere Wolf zijn paard terug krijgt? … Kom maar kijken op 24 juni!

Ook Amerika in Indofin Kinderdorp
Het thema Amerika staat ook centraal in het Indofin Kinderdorp waar kinderen alle dagen van het CHIO Rotterdam kunnen spelen, spelletjes doen, knutselen of zich laten schminken. Ook mascotte CHICO is gek op cowboys en indianen en is alle dagen in het Kralingse Bos. Hij gaat graag met de jongste gasten van het evenement op de foto.

Kaarten voor de CHIO Jeugdochtend
Kaarten voor de CHIO jeugdochtend zijn nu te bestellen via www.chio.nl. De kaartjes kosten € 5,= voor de jeugd (t/m 12 jaar) en € 10,= voor volwassenen.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsport evenement van Rotterdam. Sinds 2011 is Rabobank Rotterdam de trotse hoofdsponsor van dit evenement. Van donderdag 21 juni t/m zondag 24 juni 2018 vindt het CHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos. Sportieve hoogtepunten zijn de Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de InterChem Grand Prix Kür op Muziek (dressuur). Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium. De tijdwaarneming en data handling van al onze rubrieken is in handen van Official Time keeper Longines.
Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Aan de jeugd wordt ook gedacht, voor hen is er een speciaal jeugdprogramma met als thema Amerika, het Indofin Kinderdorp met leuke activiteiten en optredens en het Scholenplan voor basisschoolkinderen uit Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.

(Ingezonden mededeling CHIO)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.