Foto: Studenten die helpen bij stichting Humanitas

In deze tijd kan stichting Betrokken Student helaas de geplande evenementen, zoals de Ouderendag en het Unlimited Festival, niet laten doorgaan. Vandaar dat ook wij creatief moeten zijn en graag onze bijdrage willen leveren tijdens de Coronacrisis.

Gewoon mensen die mensen willen helpen
Via “Gewoon mensen die mensen willen helpen” hebben wij als stichting BeSt de regio Rotterdam op ons genomen. Daarbij hebben wij ons ingezet om hulpbehoevenden aan vrijwilligers te koppelen. Zo hoeven kwetsbare ouderen niet meer de deur uit om een boodschap te doen of om even de hond uit te laten. Met trots kunnen wij zeggen dat we ruim 60 hulpbehoevenden hebben kunnen helpen!

Zo zijn er ook een aantal studenten gaan helpen bij stichting Humanitas. De studenten hielpen met het eten rondbrengen voor de ouderen die daar wonen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was er vanuit de ANBO een actie waarbij er 4300 bossen bloemen gestuurd werden naar ouderen. Aangezien er veel initiatieven zijn voor ouderen in verpleeghuizen maar nog weinig initiatieven voor ouderen die thuis wonen, is deze actie voor hen opgezet. Afgelopen vrijdag zijn er door studenten van de vereniging RSC/RVSV bossen bloemen rondgebracht in de regio Zuid-Holland en hebben ze heel wat ouderen blij kunnen maken.

“Gevoelsschriftjes” voor basisschool de Bavokring
De coronacrisis zorgt bij sommige kinderen voor veel extra spanning. Het welbevinden van de kinderen van basisschool de Bavokring in Kralingen staat bij de leerkrachten nu voorop. Vandaar dat wij als stichting BeSt gevoelsschriftjes hebben gedoneerd aan basisschool de Bavokring. In deze schriftjes kunnen de kinderen opschrijven hoe ze zich voelen per dag. Je kunt het zien als een dagboekje. Het kan de kinderen steun en houvast bieden. Zie ook: stichtingbest.nl

(ingezonden mededeling stichting BeSt)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.