Capelle a/d IJssel – De politie hield afgelopen woensdag een 22-jarige verdachte aan van meerdere brute diefstallen op supermarkten in Capelle a/d IJssel en op een winkel in Rotterdam – Ommoord. Hij is voorgeleid en zit voorlopig 14 dagen vast.

In het nog maar net begonnen nieuwe jaar werden er bij drie supermarkten in Capelle aan den IJssel en bij een winkel in de wijk Rotterdam – Ommoord een viertal zeer brutale diefstallen gepleegd.
De dader kocht wat artikelen, onder andere een flesje AA, en bij het afrekenen greep de dader zodra de kassa openging naar het geld. Bij één van die diefstalen raakte een medewerkster gewond.

Heterdaad
Aangezien de diefstallen snel op elkaar volgde, meer geweld niet viel uit te sluiten, en het voor de medewerkers van de supermarkten zeer traumatisch was, werd er bij de politie een groot onderzoek gestart. Al snel had het team een verdachte op het oog. Na overleg met het Openbaar Ministerie kon de politie de 22-jarige Rotterdammer buiten heterdaad aanhouden.

De verdachte is op vrijdag 29 januari 2016 voorgeleid bij de rechter commissaris. Hij is voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)