Sinds 14 oktober 1925 bestaat ze: de Rotterdamsche Studenten Rijvereeniging ‘Marcroix’. Een gezellige studentensportvereniging, waar paardrijden wordt gecombineerd met het student-zijn. Dit academisch jaar viert zij alweer haar 95ste verjaardag, wat voor een feestelijke sfeer zorgt onder de leden. R.S.R. Marcroix zorgt al jaren voor plezier bij de studentenruiters in Rotterdam: elke week genieten zij van hun clubles en studentenhap op het terrein van de Rotterdamsche Manège in Kralingen. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd, niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland! Zo zijn de studenten afgelopen maand afgereisd naar Renesse voor een strandrit en naar Dongen voor een voltige clinic. De leuke activiteiten zorgen ervoor dat ieder jaar nieuwe studenten lid worden van de vereniging. Dankzij de samenwerking met Erasmus Sport en de Erasmus Universiteit, krijgen studenten tijdens de Eurekaweek de kans om kennis te maken met vele verenigingen, waaronder R.S.R. Marcroix. Geïnteresseerden worden vervolgens uitgenodigd voor de open dag, waar zij de paarden en de leden van de vereniging leren kennen. Voor veel studenten geeft de vereniging de kans om te kunnen blijven genieten van hun hobby tijdens de studententijd.

De Rotterdamsche Manège is een prachtige locatie waar de vereniging gebruik van mag maken. Het is een plek voor iedereen die wilt genieten van de paardensport, van kinderen tot dames en heren op leeftijd. Tevens mag de topsport niet ontbreken op deze locatie aan het Kralingse Bos. Op 1 tot en met 4 juli zal het CHIO voor de 72e keer plaatsvinden op het terrein van de Rotterdamsche Manège en in het Kralingse Bos. Het CHIO is het oudste topsportevenement van Rotterdam met dressuur én springen op het allerhoogste niveau. Dit jaar zal het CHIO een belangrijke rol spelen met betrekking tot de Olympische Spelen in Tokio. Het CHIO zal het laatste officiële observatiemoment voor de bondscoaches zijn om te beslissen welke combinaties komende zomer zullen afreizen naar Tokio. Dit jaar is het niet mogelijk als publiek aanwezig te zijn en zullen de wedstrijden slechts online te bewonderen zijn. Desalniettemin belooft het een spannend CHIO te worden, waarbij de paardensport wederom kan schitteren. Elk jaar is het CHIO ook een hoogtepunt voor R.S.R. Marcroix. Het biedt de studenten de kans om combinaties uit de topsport te aanschouwen op hun eigen terrein. Gewoonlijk sluit R.S.R. Marcroix deze mooie dagen af met een feestelijke borrel op het terras van de sociëteit. Dit jaar zal er extra genoten worden van het CHIO en zal worden gevierd dat paardensportevenementen wederom mogen plaatsvinden.

(Tekst: Cornelia Visser – President Marcroix en Yasha de Jong – Commissaris van het Rijden Marcroix. De foto komt uit het archief van Marcroix. Onbekend is wie die heeft gemaakt. Zie: marcroix.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.