De regio Rotterdam krijgt binnenkort een ‘gated community’: een wijk met een groot hek eromheen zoals we kennen uit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Het gaat om villaproject Ringvaartstaete.

Ringvaartstaete is een nieuwbouwproject van 12 enorme villa’s op een afgesloten landgoed van zo’n vier hectare op de grens van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Videobewaking
Er is slechts een oprijlaan, voorzien van een enorm hekwerk en videobewaking. De villa’s variëren in prijs van bijna negen ton tot een slordige anderhalf miljoen euro. En crisis of geen crisis, volgens Hulstkamp Makelaars zijn er al zes van die luxe woonhuizen verkocht.

Uniek project
Makelaar Leslie de Ruiter spreekt van een uniek project. “Het is de eerste in zijn soort in Zuid-Holland.” Hij geeft toe dat het wel lijkt op de zogeheten ‘gated community’, een besloten, afgeschermde gemeenschap zoals je wel ziet in de VS, of compounds zoals in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. “Maar we moeten natuurlijk niet overdrijven, want veel grote woonhuizen hebben zelf ook een hekwerk eromheen en camerabewaking. Alleen geldt dit nu voor een privé-landgoed van vier hectare.” Begin volgend jaar moet de eerste spade de grond in gaan. Eind 2014 moet de eerste oplevering van Ringvaartstaete een feit zijn.

rijnmond_offline


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.