Pers- en havenfotograaf Ben Wind (1953-2010) was een grootheid als het ging om foto’s over de Rotterdamse haven. Wind overleed in het harnas, terwijl hij in juni 2010 in een helikopter de ‘Tour du Port’ volgde, een wielertourtocht ter ere van de tourstart die dat jaar vanuit Rotterdam plaatsvond. Wind’s werk is te zien tijdens een expositie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk in het voormalige Heinekenkantoor aan de Crooswijksesingel.

Ben Wind werkte in de jaren tachtig als fotograaf voor onder meer het Algemeen Dagblad. In de jaren negentig werkte hij veelal voor bedrijven als Nedlloyd en het Gemeentelijk Havenbedrijf, waarvoor hij de Rotterdamse haven vastlegde. Hij zocht daarbij zijn perspectief vanuit boten in de haven, maar ook vanuit avontuurlijke plekken zoals havenkranen en vliegtuigen. Dat laatste werd hem fataal, toen een helikopter op zondag 27 juni 2010 crashte op de Maasvlakte. Wind zat aan boord, samen met onder meer collega’s Rob Cloosterman en Ed Oudenaarden. Alleen Oudenaarden overleefde de crash.

 

In 2011 nam Ellen Wind het initiatief om zowel het fotoboek ‘Een echte Ben Wind’ samen te stellen als een galerie te openen waar het werk van haar overleden partner en vele andere kunstuitingen zijn te zien.

Tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is een door Ellen Wind, fotograaf Einar Been en Marcel Koeleman  gekozen selectie te zien van het werk van Ben Wind. Deze expositie vindt plaats op een bijzondere locatie: het Heinekengebouw aan de Crooswijksesingel, een omgeving waar Ben Wind zelf opgroeide. Havenwethouder Arjan van Gils komt de expositie op vrijdag 4 oktober openen.

De Hef: Foto Ben Wind

Locatie:  Heinekengebouw

Crooswijksesingel 50, zij-ingang Edouard Jacobsstraat

Opening:   Vrijdag 4 oktober, 19.30 uur

Opening door havenwethouder Arjan van Gils

Expositie: Zaterdag 5 en zondag 6 oktober, 12.00-18.00 uur

Het gehele programma van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is te vinden op kunstroutekralingencrooswijk.nl en facebook.com/kunstroutekc


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.