Evides moet een stuk waterleiding van ongeveer 8 meter vervangen in de Crooswijksebocht. Dat betekent helaas dat de net opgeknapte straat weer open moet. De werkzaamheden beginnen maandag 30 mei.

Tijdens de aanleg van de nieuwe riolering in de Crooswijksebocht bleek dat de waterleiding op deze locatie alsnog aan vervanging toe is. Deze voldoet namelijk niet meer aan de huidige eisen.

Het gaat hierbij om een transportleiding, dit is een grote waterleiding met een diameter van 1,20 meter. Deze vervoert drinkwater vanuit de productiezuiveringlocaties van Evides naar verschillende gemeenten en wijken in het leveringsgebied van het waterbedrijf.

Vervolgens zorgen de distributieleidingen, die aftakken van de transportleiding en de aansluitleidingen ervoor dat het drinkwater bij de huishoudens wordt geleverd.

8 meter
De drinkwatertransportleiding in de Crooswijksebocht moet over een lengte van ongeveer 8 meter vervangen worden. Helaas kon deze ingreep niet meer gelijktijdig met de rioleringswerkzaamheden en herinrichting opgepakt worden.

Een drinkwatertransportleiding van een dergelijke omvang kan namelijk niet direct ‘uit dienst’ genomen worden. Evides heeft wel, samen met andere netbeheerders, het overig leidingwerk tijdens de herinrichtingswerkzaamheden aangepast.

Werkzaamheden
De nieuwe werkzaamheden zijn een domper voor omwonenden, de Crooswijksebocht heeft net een grote herinrichting achter de rug. De aannemer van Evides zorgt er natuurlijk wel voor dat de straat er ook na deze werkzaamheden weer keurig bij komt te liggen.

De werkzaamheden beginnen maandag 30 mei en duren tot begin juli. Tijdens de werkzaamheden houden de omwonenden beschikking over drinkwater.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.