Rotterdam – Bij de bestrijding van een brand in een woning aan de  Mertensstraat in Prins Alexander is een hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er werd (nog) niemand aangehouden.

Op 11 april brak rond 09.15 uur brand uit in een portiekwoning op de vierde etage. In het pand was op dat moment niemand aanwezig en de brand was snel geblust. Op dat moment werd al geconstateerd dat er vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig was, wat bij een doorzoeking op 12 april bevestigd werd. Alle planten, lampen en andere toebehoren zijn inbeslaggenomen.

Aanpak 
Sinds 1 juli 2005 is de Rotterdamse aanpak hennep actief. De aanpak bestaat uit een intensieve samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, politie eenheid Rotterdam, ENECO NetBeheer, Stedin, het Openbaar Ministerie en de landelijke en gemeentelijke Belastingdienst.
Illegale hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de omgeving. Ze vormen risico op brand, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]