Op 1 april werd in Vicini , aan de Kortekade in Kralingen, het eerste lustrum gevierd van Wolz Handmade. En dat is geen 1-aprilgrap, want wat ooit begon als grap is nu een uiterst serieuze stichting op basis van 100% liefdadigheid.

Voor het goede doel steken Margo en Monique al vijf jaar enthousiast de pennen in de wol en ze gaan daar nog lang geen punt aan breien. Hun ruim 800 “Knitted with Love”-producten zijn namelijk een doorslaand succes en hebben al ruim 18.500 Euro opgeleverd voor diverse goede doelen.

Samen veranderden zij het aangezicht van Kralingen, waar nu de clutches en shoppers van Wolz het modebeeld domineren. Ruim 3.000 bollen werden inmiddels verwerkt tot 800 producten. Altijd handmade en uniek.

Mochten er nog mensen zijn, die bij breiwerk denken aan kleurrijke shawls of oubollige truitjes, dan bewijzen Margo en Monique al jaren dat er meer te doen is met 100% schapenwol. Hun vilten modeaccessoires vinden gretig aftrek bij kopers van alle leeftijden. Door het breiwerk te wassen en met de hand te vormen zijn alle items uniek.

Er kan gekozen worden uit 25 kleuren en op de website www. wolzhandmade.nl zijn alle modellen tassen, clutches en hoezen te vinden. Door de kwaliteit van de producten en de professionele uitstraling zou je bijna vergeten dat het hier niet draait om een goedlopend modemerk maar om een non-profit organisatie, waar onbezoldigd wordt gewerkt om inkomsten te genereren voor tal van goede doelen. Er is daarbij gekozen voor goede doelen, die zelf weinig kostenposten hebben, waardoor een maximaal deel van de opbrengst terecht komt bij de mensen, die dit het hardst nodig hebben.

Deze goede doelen profiteerden reeds van de verkoop van Wolz Handmade:
Stichting Ladder, Linda.Foundation, Stichting BONT, Max Foundation Nederland, Lion Heart Foundation, Oranje Fonds, Kim in Afrika en Daniel den Hoed.

(ingezonden mededeling Wolz Handmade)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]