Het beroemde Daniel Kwartet speelt op 18 september in Pro Rege. Na een aantal wisselingen in de bezetting is het Daniel Kwartet weer terug op de Nederlandse podia. Het kwartet werd in 1974 in Israël opgericht door vier musici die elkaar tijdens hun studie aan de Rubin Academie in Tel Aviv hadden leren kennen.

In 1976 vestigde het Daniel Kwartet zich in Nederland, van waaruit het zich een snel groeiende reputatie verwierf dankzij jaarlijkse tournees binnen en buiten Europa. Het Daniel Kwartet is regelmatig te gast op de grote podia in Nederland. Ook spelen zij in de belangrijkste muziekcentra in de Verenigde Staten, zoals in de Carnegie Hall in New York, Chicago en Los Angeles. Zij hebben voor Centrum Pro Rege gekozen vanwege de voortreffelijke akoestiek.

Het Daniel Kwartet is oprichter van de Zeister Muziekdagen, een jaarlijks terugkerend kamermuziekfestival met masterclasses voor jonge musici, waar zij o.a. les gaven aan het Jerusalem Quartet en het Ruysdael Kwartet. Het Daniel kwartet bestaat uit: Quirine Scheffers (viool), Misha Furman, (viool) Itamar Shimon (altviool) en Joanna Pachucka (cello).

Op het programma staan het Strijkwartet opus 74 nr. 1 in C van Joseph Haydn, Partos Concertino en het strijkwartet nr. 3 van Schumann.

LOCATIE Pro Rege
ENTREE € 20,- (voorverkoop € 18.- inclusief consumptie
AANVANG 20:00
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, la Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek (Donner), Coolsingel 119.

U kunt ook reserveren via kaarten@muzikc.nl De toegangsprijs is inclusief consumptie. Een unieke kans om dit beroemde kwartet te zien en horen spelen in Kralingen. Dichtbij genieten!

www.muzikc.nl