KNNV Natuurlijk Rotterdam trekt samen op met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam om het podium voor (stads-)natuur te versterken. Maandelijks organiseren ze het Natuur Café, op dinsdagavond in het museum. Voor slechts € 2 is iedereen welkom voor een boeiende en laagdrempelige lezing over (stads-)natuur. Het volgende Natuur Café is op 16 juli. Bram Langeveld, bioloog en conservator van het museum, zal vertellen over fossielen.

Fascinerende fossielen
Zo heb je Nederland nog nooit gezien: als tropisch moeras, snikhete droge woestenij, van tropische zee tot arctische zee vol ijsschotsen, grazige steppe, ijskoude poolwoestijn en als leefgebied van dinosauriërs, gorillapaarden, mosselkreeften, reuzenpaardenstaarten, buideldieren, tapirs, mammoeten en reuzenalken. Het bewijs ligt gewoon onder je voeten: fossielen uit eigen bodem. Tot ruim een half miljard jaar oud.

Die fossielen fascineren. Ze zijn tastbare bewijzen van de planten en dieren die tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen jaren geleden de aarde bevolkten. Fossielen bieden een spannende en soms verrassende of leerzame blik op verdwenen werelden.

Wat begon met plastic dino’s en echte, zelf gevonden fossiele haaientandjes op het strand van Cadzand groeide voor Bram Langeveld via onderzoek aan eigen en andere fossielen en een studie biologie uit tot een levenslange fascinatie voor paleontologie en is nu een klein onderdeel van zijn werk als conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. In deze lezing, gebaseerd op het gelijknamige boek (KNNV Uitgeverij) neemt hij je mee langs een selectie Nederlandse en deels zelfs Rotterdamse fossielen, die stuk voor stuk een fascinerend beeld geven van het vroegere leven op onze prachtige planeet. Van bescheiden buizenzandsteen tot de onfortuinlijke reuzen alk. En natuurlijk ontbreekt een echt Nederlandse dinosaurus niet. Inclusief tips om zelf fossielen te vinden!

Praktisch
Datum: dinsdagavond 16 juli 2024
Tijd: 19:15 (inloop met koffie en koek), lezing 19:30 tot ca. 21:00 uur
Locatie: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Adres: Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam
Kosten: € 2 (verplicht, voor koffie met koek)

Aanmelden verplicht: stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl

Max aantal deelnemers: 40 personen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.