In oktober,  de maand van de geschiedenis,  had Stichting Muzikc twee concerten met een duidelijk verhaal. Op 11 oktober zong Jenny Haisma, begeleid door Jan Willem Nelleke een programma van vrouwelijke componisten. En op 26 oktober was het vijfde concert van het Daniel Kwartet met strijkkwartetten van Beethoven. Beide concerten waren artistiek gezien van hoog niveau en de bezoekersaantallen waren erg goed.

Op vrijdag 8 november a.s. is er in Pro Rege een concert van vijf enthousiaste leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. die zich hebben verenigd onder de naam ‘Het Unieke Kwintet’. De musici zijn: de violisten Frank de Groot en Olivia Doflein, de altvioliste Veronika Lénártová, de cellist Mario Rio en de contrabassist Robert Franenberg.

Op het programma staat Romantische Muziek.

  1. Strijkkwintet in Es, nr.7 opus 50 van Adolphe Blanc (1825-1885);  Adolphe Blanc heeft veel verschillende opera’s, maar ook kamermuziek geschreven. Zijn strijkkwintet in Es is één van zijn bekendste werken.
  2. Gran Quintetto in C klein van Giovanni Bottesini (1821-1889). Bottesini was een geniaal contrabassist die als solist door heel Europa reisde. Hij was bevriend met Verdi. Kenners beweren, dat Bottesini net zo zeer door Verdi is beïnvloed als Verdi door Bottesini. Hij schreef zowel opera’s als kamermuziek.
  3. Strijkkwintet nr.2 in G groot, Opus 77 van Antonin Dvorák (1841-1904). Dvorak wordt gezien als één van de belangrijkste componisten uit Bohemen. Zijn strijkkwintet wordt wel “het Amerikaanse” genoemd. Dvorák schreef zijn bekendste werk “uit de Nieuwe wereld” in dezelfde periode. Het is heel bijzonder dat Dvorák in het strijkkwintret thema’s verwerkt afkomstig uit negro spirituals.

Het concert op vrijdag 8 november begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur.

Kaarten: € 15.- aan de zaal; € 10.- in voorverkoop. Studenten € 5.-; kinderen t/m 15 jaar gratis.  U kunt ook de strippenkaart gebruiken, dan kost het concert u slechts E. 8.50.

De kaarten zijn te reserveren via het mailadres kaarten@muzikc.nl

en te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer-Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek en cd’s, Coolsingel 119 (Donner).

Verdere informatie op de website: www.muzikc.nl