In het kader van het Opzoomer-voorleesfeest, kwam burgemeester Ahmed Aboutaleb dinsdag 31 mei voorlezen aan de groepen 3 van de Arentschool.

In de dagen voor de komst van de burgemeester hadden de kinderen geleerd wie de burgemeester precies is en wat voor werk hij eigenlijk doet. Ook hadden de kinderen een portret van de burgemeester gemaakt, waarbij de ambtsketen natuurlijk niet mocht ontbreken.

De burgemeester ging zitten en vroeg zich hardop af of er één keer per jaar misschien iemand anders op deze stoel zat … Ja, de kinderen hadden inderdaad ook een beetje dat ‘Sinterklaas gevoel’. Wat was het spannend. De burgemeester las voor uit het boek ‘Buurman Brombeer’. De kinderen waren erg onder de indruk. Wat kon hij goed voorlezen!

Ook vertelde de burgemeester nog van alles over zijn mooie ambtsketen, één jongen mocht voelen hoe zwaar die was. Daarna mochten we met de hele groep op de foto met de burgemeester. In de klas vierden we het feestje nog even verder want veel ouders hadden lekkere hapjes meegenomen.

Ahmed Aboutaleb Arentschool

De groepen 4 kwamen ook nog bij de burgemeester. Zij hadden allemaal interessante vragen bedacht die de burgemeester met veel geduld en interesse beantwoordde.

Het was een bijzondere ochtend!

(ingezonden mededeling Arentschool / Saadia Assim)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]