Bij het plaatsen van de dakrand op 21,5 meter hoogte is het hoogste punt van het nieuwe Sportgebouw van de EUR bereikt; een feestelijke mijlpaal waarbij op woensdag 10 november stil werd gestaan samen met Ellen van Schoten, vice-voorzitter van het College van Bestuur, en de bouwers.

Het nieuwe Sportgebouw, dat in 2022 in gebruik wordt genomen, krijgt steeds meer vorm en is duurzaam, energieneutraal, en deels circulair.

Uniek en duurzaam gebouw
Het gebouw past perfect in de doelen die onze universiteit stelt op het gebied van duurzaamheid, zie: eur.nl/over-de-eur/visie/duurzaamheid. Zo bevat het lichte en transparante ontwerp hergebruikte materialen (zoals een oude sportvloer uit een sportcomplex en plafonddelen uit een oude jeugdgevangenis) en veel groen (o.m. een binnentuin, een boom en groenwanden met speciaal irrigatiesysteem).

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Het ontwerp is op een bijzondere manier tot stand gekomen: eerst zijn de sportvoorzieningen bedacht en daarna is het gebouw er in samenspraak omheen gebouwd. Het nieuwe Sportgebouw is uniek in zijn soort doordat er meerdere sporthallen op elkaar gestapeld worden en de afmetingen van de overspanningen van het complex bijzonder groot zijn. Bijzonder is ook dat er een aantal zalen goedgekeurd is voor topsport.

Ellen van Schoten sprak de bouwers toe, bedankte hen en benadrukte hoe voorspoedig het project verloopt. Op uitdagingen als tekort aan grondstoffen en mensen wordt tijdig geanticipeerd en er wordt keihard gewerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kan iedereen het gebouw zelf bewonderen en gebruiken vanaf het begin van collegejaar 2022-2023. (bron: www.eur.nl)

Het nieuwe Sportgebouw werd ontworpen door architect Manfred Wansink van Bureau Venhoeven C.S. Remmers Bouwgroep zet het Sportgebouw van de EUR neer. Directeur Richard Marijnissen ging met Ellen van Schoten, de bubbels en de ballonnen op de foto.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.