Publieksvoorlichting van Rotterdam Stadsbeheer kwam langs in De Esch, dinsdag 16 november. Om de bewoners te informeren over hoe om te gaan met en vermijden van rattenoverlast. Clynn en Imane stonden opgesteld bij de ingang van het Pompgebouw (laaste foto). Ofschoon ze beiden dikke jassen aanhadden stonden ze toch een beetje te klappertanden. Ze stonden er niet alleen voor want gemeentelijk adviseur plaagdierbeheersing René Barendregt was er ook. Huismeester van Woonstad voor De Esch Bas van Heijningen, boa namens Wijkbeheer Kralingen Ronny Sadhoe, gebiedsnetwerker Safiye Mutlu en niet te vergeten, actieve wijkbewoner Anja van Ditmarsch lieten ook hun gezichten zien.

Oedipus
Onlangs betrok scenograaf (theatervormgever) Tamar Stalenhoef een atelierruimte in HAL 1 in De Esch. Zij maakte ooit een veel meer dan levensgrote rat, voor Oedipus, een voorstelling van het Ro Theater.

Daar gingen ze opruimen. Of Tamar de door haar gemaakte rat terug wilde?? Ja, dat wilde ze en de rat was er nog maar net toen Stadsbeheer langskwam. Anja van Ditmarsch: “Toeval is logisch”. Besloten werd de rat door de wijk te rijden en de kinderen van OBS De Esch maar eigenlijk vooral de ouders die hun kinderen van school haalden, te verrassen. Op die manier zou er veel aandacht zijn voor de actie van Stadsbeheer. Toen men bij de school een beetje uitgekeken raakte op de rat, kwam het TOS (Thuis Op Straat) team nog even langs. Van links naar rechts: Kaylynn, Danisha, Maritza, Nikita en Yasmin. De rat, door Tamar ‘Oedipus’ genoemd, kreeg een ereplaats nabij de voorlichters Imane en Clynn. En dat kleine jongetje dat zich alsmaar vastklampt aan Tamar? Dat is haar zoontje Jonas, 3 jaar.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Informatie
Informatie over rattenoverlast is te vinden op www.rotterdam.nl/ratten. De gemeente komt gratis helpen als u rattenoverlast hebt. Bel 14010 of meld het op www.rotterdam.nl/plaagdierbeheersing. Als u een rat hebt gezien, kunt daarvan telefonisch melding maken en op 14010 op de BuitenBeter app.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.