Tijdens de ‘Excelsior Football Memories’ dinsdag 9 november mochten twee ex-trainers van Excelsior, Thijs Libregts en Rob Jacobs hun verhaal doen. De heren werden vakkundig aangespoord door gespreksleider Bart Nolles, bekend van RTL 7 en RTV Rijnmond. Het voor overgrote deel oudere publiek hing aan hun lippen. Het ging immers over de ‘goeie ouwe tijd’. Libregts was nog bondscoach van Nigeria en kon het aanbod van de vertrekkende trainer, zijn voorganger, om diens paard te kopen, niet afslaan. ‘Het zadel was meer waard dan het paard’. Jacobs was bondcoach in Indonesië. Hij volgde Mario Kempes (!) op die zijn voetballers Argentijnse biefstukken wilde laten eten. Dat liep uit op een totale mislukking. De oude tijden waren niet alijd goed, want Libregts had er overduidelijk weer geen zin in om uit te leggen waarom niet hij maar Leo Beenhakker als bondscoach naar het WK voetbal 1990 ging. Jacobs werd als trainer in Saoedie-Arabië uitgenodigd voor wat hij meende dat een excursie was. Het bleek om een executie te gaan.  Weg gezelligheid, hallo, grimmige wereld. Maar de toehoorders konden er tegen, gepokt en gemazeld in hun lange leven.

Aad Veerman
Één van die toehoorders was Aad Veerman, ooit vermaard Rotterdams bokspromotor en beschermheer van bokslegende Bep van Klaveren. Hij was in gezelschap van zijn dochters Sabrina (ook op foto) en Louise. Aad werd hartelijk begroet door de vader van verzorger en hersteltrainer Mario Meijer. Hendrik Nolles, vader van Bart, leidde de Football Memories bijeenkomst en kondigde aan dat de volgende, ‘Muziekherinneringen’ op dinsdag 23 november zal plaatsvinden.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De Football Memories worden georganiseerd door de Excelsior Foundation (zie onderaan), in samenwerking met DOCK (maatschappelijk werk) en Gemeente Rotterdam. excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-football-memories

Muziekherinneringen
Muziekherinneringen, met een knipoog naar Rotterdam. Muziek is misschien wel de beste manier om herinneringen weer op te roepen. Op dinsdagochtend 23 november a.s. komen vele, bekende en vooral Rotterdamse muziekherinneringen voorbij.

Wilt u erbij zijn? Kom dan langs in het Van Donge en De Roo Stadion (Woudestein). Inloop vanaf 10.00 uur, koffie met wat lekkers. Aanvang programma 10.30 uur. Rond 12.00 uur afsluiting met een broodje. Er zijn geen kosten aan verbonden

Meld uzelf of iemand waarvan u denkt dat hij/zij dit leuk vindt aan via info@excelsiorfoundation.nl of 010-3138699.

Excelsior Foundation, de maatschappelijke foundation van Excelsior Rotterdam

Excelsior is een voetbalorganisatie, die met een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter van meerwaarde wil zijn voor de lokale samenleving en daarbij vooral wil bijdragen aan ontwikkelingen op sportief, maatschappelijk, sociaal en economisch vlak.

De Excelsior Foundation is het maatschappelijke hart van de club. Het doel van de stichting is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam. Die maatschappelijke rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken.

UPDATE:

? In verband met de nieuwe coronamaatregelen bieden we een alternatief programma aan. Voorlopig gaan we elke dinsdagmorgen wandelen. Vertrek is elke dinsdagmorgen om 10 uur vanaf het stadion van Excelsior Rotterdam.

☕ Voor vertrek en bij terugkomst staat de koffie en thee klaar.

? Houd onze kanalen in de gaten voor updates over het programma.

? Meld uzelf of iemand waarvan u denkt dat hij/zij dit leuk vindt aan via info@excelsiorfoundation.nl of 010-3138699.

Excelsior Foundation
Bezoekadres: Honingerdijk 110, 3062 NX Rotterdam
Postadres: Postbus 4369, 3006 AJ Rotterdam
Telefoon: 010 – 404 60 41
E-mail: info@excelsiorfoundation.nl

excelsiorfoundation.nl

Lees ook: desteronline.nl/?s=Football+Memories


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.