De Kunstroute Kralingen-Crooswijk beleeft in oktober 2018 haar twaalfde editie. Van donderdag 4 tot en met zondag 14 oktober is er een programma vol kunstexposities, muziek, poëzie, spoken word, wandelroutes en lezingen. Meer dan 100 kunstenaars exposeren werk in eigen ateliers, winkels en op verzamellocaties.

De Kunstroute vernieuwt door hotspots te programmeren, locaties in Kralingen en Crooswijk waar met een combinatie van kunst, muziek en poëzie nadrukkelijk het contact met de straat wordt gezocht. Levendigheid voor de wijk en het betrekken van zoveel mogelijk wijkbewoners staan centraal. Er is kunst en cultuur voor jong en oud met aandacht voor diversiteit.

Opening
De opening vindt op 4 oktober plaats bij De Achtertuin aan de Oostzeedijk 108, Rotterdam-Kralingen (deachtertuinrotterdam.nl) en wordt gefaciliteerd door The Backyard Farm aan de Oostzeedijk. Daarna barst een spektakel los met tien dagen exposities, kunstworkshops, voorstellingen en tal van andere activiteiten.

Programma
Er wordt deze Kunstroute onder meer speciale aandacht gegeven aan het werk van de Kralingse schrijfster Ira Bart (1947-1996) en de fotograaf Ary Groeneveld (1926-1992), die in de jaren zestig en zeventig het veranderende stadsbeeld van Rotterdam vastlegde. In café Croos komt een evenement rond jeugdliteratuur, met aandacht voor de in Rubroek opgegroeide schrijver Chris van Abkoude en zijn geesteskind Pietje Bell. Vanaf woonzorgcentrum Hoppesteyn over de Boezem naar de Sophiakade, wordt een lijn met 250 door ouderen geschilderde vlaggen onthuld, met als centraal thema ‘Dromen aan het water’ Leerlingen van de BAVO-kring exposeren met hun tekeningen rondom het thema ‘Love is ALL’ in de Botanische tuin. Er zijn wandelroutes, lezingen over erfgoed, speciale activiteiten rondom het 40-jarig bestaan van kunstenaarscollectief Utopia, een kunstmarkt in de Lusthofstraat, een ontwerpcompetitie voor muurschilderingen en een kunstveiling op 14 oktober in Fleurs Depot, als afsluiting van de Kunstroute 2018.

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk zoekt naar sterke verbindingen met de wijken en de stad en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en een aantal cultuurfondsen.

Belangrijke data

Donderdag 4 oktober      Opening door Deirdre Carasso (directeur Stedelijk Museum Schiedam) in De  Achtertuin, The Backyard Farm
Weekend 6/7 oktober      Kunstroute Crooswijk en Kralingen-West
Weekend 13/14 oktober  Kunstroute Kralingen-Midden en Kralingen-Oost

Zie voor meer informatie www.kunstroutekralingencrooswijk.nl en facebook.com/kunstroutekc

(Ingezonden mededeling Kunstroute Kralingen-Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.