Molens De Ster en De Lelie aan de Kralingse Plas

Zo langzamerhand begint de tijd te dringen, 5 december komt steeds dichterbij. De molenaars Jan en Jeroen zijn druk bezig om molen De Ster klaar te maken voor het malen en het zeven van de specerijen. En in Rijsoord op molen De Kersenboom is molenaar Wim begonnen met het malen van de kwaliteitstarwe. De molenaars willen allemaal dat Pepernoten-Piet op tijd de pepernoten kan ophalen. Daarvoor hebben ze wel hulp nodig.

Molenaars Jan en Jeroen zoeken kinderen van 5 tot 8 jaar die op zaterdag 23 of op woensdag 27 november, van 13.00 tot 17.00 uur, willen helpen met het zeven van meel en het zeven van de gemalen kruiden en die vervolgens willen helpen met het afwegen van de kruiden, basterdsuiker, zout en meel om hier kruidnotenmix van te maken. Daarna hebben we hulp nodig bij het maken van het deeg en het bakken van de kruidnoten. Als de kruidnoten in de oven zitten gaan we met de kinderen naar boven om te zien hoe de molen op de wind wordt gezet en de zeilen aan de wieken worden vastgemaakt. Inmiddels zijn de kruidnoten gebakken en is het proeven van de zelf gebakken kruidnoten. De kosten zijn € 3,- per kind. Ieder kind krijgt een zakje pepernotenmix mee naar huis.

U kunt uw kind opgeven voor deelname per e-mail: info@snuifmolens.nl. U ontvangt dan per mail een bevestiging met het tijdstip waarop u uw kind bij de molen kunt brengen en weer kunt ophalen (aankomst van de kinderen wordt verspreid, duur van het programma is 2 uur). We kunnen maximaal 30 kinderen per middag laten meehelpen, dus wees er snel bij.
Als u wilt kunt u zelf die middagen ook meehelpen, we zoeken nog enkele vrijwillige begeleiders die de kinderen willen helpen bij het zeven, wegen of het bakken.

Op zaterdag 30 november nodigen wij 30 kinderen uit die het niet breed hebben. Zij hoeven natuurlijk niets te betalen en krijgen ook een zakje pepernotenmix mee naar huis.
De middagen van 23, 27 en 30 november zijn de molens gesloten voor overige bezoekers.

Stg. Molens aan de Kralingse Plas
Plaszoom 322,
3062 CL Rotterdam
www.snuifmolens.nl
www.facebook.com/snuifmolens