Sinds 1½ week verblijft John Melissant, voorzitter van Speeltuinvereniging Kralingen, in verzorgingshuis De Rozenburcht in Capelle aan den IJssel. In die gemeente is hij nu ook ingeschreven. Aangezien hij niet meer in Rotterdam woont, heeft hij het ziekenhuisbed in het huis waar hij tot voor kort samen met zijn vrouw Riemke woonde, moeten inleveren. Van de scootmobiel en de elektrische rolstoel moet hij ook afstand doen.

John is gehandicapt, zijn beide benen zijn geamputeerd. Zie: https://www.desteronline.nl/het-was-gezellig-met-john/. Zijn verzorging viel zijn zijn vrouw Riemke op den duur te zwaar, vandaar de verhuizing naar De Rozenburcht. Johns dochter Roxana (https://www.desteronline.nl/roxana-nieuwe-beheerder-speeltuin-kralingen/) volgde op 1 oktober 2018 haar vader op als beheerder maar John komt op dinsdag en donderdag meehelpen, omdat hij het leuk vindt en omdat het Roxana nog steeds goed uitkomt. John moet dus op die dagen van Capelle aan den IJssel worden vervoerd naar de speeltuin in Rotterdam. Gelukkig is daar goede, sinds 46 jaar, oude vriend Sjaak. Die haalt hem op en brengt hem weer terug.

Weekend
Op zaterdag en zondag, in het weekend, wil John graag thuis zijn in Rotterdam, bij Riemke. Zonder ziekenhuisbed gaat dat niet. Vriend Sjaak zorgt dan ook voor vervoer.

Een ziekenhuisbed voor John gaat volgens dochter Roxana 1.500 à 2.000 euro kosten. De scootmobiel, waarmee hij naar de speeltuin kan gaan, zo’n 1.300 euro. Helpt u mee dat te bekostigen?

https://www.doneeractie.nl/help-onze-vader-aan-een-aangepast-ziekenhuisbed/-69903

Speeltuin Kralingen is voorlopig nog 7 dagen per week open, van 10.00 tot 16.00 uur. Met ingang van december zal de speeltuin tot nader order gesloten zijn op woensdag en vrijdag.

Op woendag 30 november Bingo voor de kinderen. Aanmelden bij Roxana, tel. 010-4127940.

Speeltuinvereniging Kralingen
Honingerdijk 100
Rotterdam-Kralingen

(foto:) John Melissant en zijn vriend en medebestuurslid Sjaak.