De bouw van het huttendorp , ‘Huttenbouwdorp’, jaarlijks bij Speeltuinvereniging Kralingen aan de Honingerdijk (vlakbij voetbalstadion Excelsior), is afgelopen maandag 23 augustus gestart. Aanstaande vrijdagochtend 27 augustus worden de jonge bouwers die in hun hutten zijn blijven slapen waarschijnlijk vroeg wakker (als ze al hebben geslapen). Na een gezond ontbijt gaan ze beginnen aan, helaas, de sloop.

De foto’s laten er geen twijfel over bestaan, kinderen (in de basischoolleeftijden), jongens en meisjes, vinden het heerlijk om zelf een hut te timmeren. Met de hulp van vele vrijwilligers, familieleden en vrienden organiseerde en organiseert speeltuinbeheerder Roxana Kroon-Melissant een perfecte laatste vakantieweek voor de kinderen. Dit jaar 105(!) aanmeldingen. Haar vader John, diens vrouw Riemke, zonen Wesley en Michael zijn uiteraard ook van de partij. Wat moet de ‘Kralingse Speeltuin’ zonder de familie Melissant?

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De namen van alle kinderen noemen gaat natuurlijk niet. Toch een paar: Annabel (8jr.), kennelijk van zins om een serie hele grote spijkers op de kop te slaan, Féline (6jr.) poseert samen met Lotte (13 jr.), staand bovenop een hut. Lotte doet voor de 6e en laatste keer mee. De jongeman die zo heftig inslaat op een pallet is Oisin (6jr.). Vrijwilliger Robin houdt een oogje in het zeil. Een van de jongeheren, naast elkaar zittend op een pallet, zegt desgevraagd niet te blijven slapen in zijn hut, in de nacht van donderdag op vrijdag. ‘Dan mis ik mijn broer en mijn hond’. Zie ook: facebook.com/pages/Speeltuin%20Kralingen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.