Foto: Fleur Beerthuis

Met gratis openluchtconcerten start het Rotterdamse orkest Sinfonia Rotterdam het culturele seizoen. Deze concerten vinden op 3 en 4 september plaats op de iconische Kop van Zuid bij Hotel New York. Naast klassieke meesterwerken neemt het orkest u samen met verschillende gastartiesten ook mee op een muzikale reis door verschillende genres: soul met Rotterdamse zangeres Shirma Rouse, wereldmuziek met ud-speler Mehmet Polat en poëzie door de Rotterdamse stadsdichter Anne Vegter.

Om zo veel mogelijk mensen het cadeau van muziek te bieden organiseert Sinfonia Rotterdam meerdere concerten. Het avondconcert met een spectaculaire vuurwerk afsluiting zal plaatsvinden op vrijdag 3 september om 20.30 uur. Dit concert was al snel helemaal volgeboekt. Daarom heeft de organisatie op dezelfde dag om 17.30 uur een extra concert gepland. Op zaterdag 4 september worden er twee concerten gegeven: een koffieconcert om 11.00 uur en een familieconcert om 14.30 uur. Nizar El Manouzi, bekend van het NTR Klokhuis, is verteller bij dit familieconcert.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Marco de Swart

Traditie van het Sinfonia Maritiem Concert
Het Sinfonia Maritiem Concert is door de jaren heen een begrip geworden bij vele Rotterdammers. Al vijf jaar organiseert het orkest dit concert als een cultureel cadeau aan iedereen die van muziek houdt. Het begon in 2017 aan de Leuvehaven, waar het orkest opeen drijvend podium de binnenstad vulde met muziek. Dit jaar is het vanwege het coronavirus niet mogelijk om op deze locatie te spelen, dus is er gekozen voor de even iconische Kop van Zuid bij Hotel New York. Door verschillende genres met klassieke muziek te combineren hoopt dirigent en artistiek leider Conrad van Alphen zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit concert: “Iedereen verdient het om te genieten van de live klanken van Sinfonia Rotterdam.”

Kaarten voor het Sinfonia Maritiem Concert zijn gratis te reserveren via de website www.sinfoniarotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.